Het chocolate mint groene smoothie recept

Chocolate mint groene smoothie
Chocolate mint groene smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Chocolate mint groene smoothie
Chocolate mint groene smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Deze groene smoothie is ook weer heel simpel te maken.
 2. Doe eerst het kokoswater in de blunder met het 1/3 glas water en voeg hier de cashewnoten en munt aan toe. Zet vervolgens de blender aan. Op deze manier kun je de noten beter fijngemalen krijgen.
 3. Schil vervolgens de banaan en breek deze in twee stukken. Voeg de banaan toe aan de blender.
 4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en je groene smoothie is al bijna klaar.
 5. Voeg een eetlepel rauwe cacao toe en zet de blender opnieuw aan.
 6. Blend de groene smoothie tot een egaal geheel en klaar is je groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de chocolate mint groene smoothie

Een groene smoothie die bruin is en smaakt naar chocola en munt. Dat is deze chocolate mint groene smoothie. Boordevol vitamines en mineralen, supergezond.

Deze smoothie bevat echt van alles. Van vitamines & mineralen, tot aan vezels en gezonde vetten (omega 3). Je verwacht het misschien niet, maar rauwe cacao is ook een rijke bron aan vezels en eiwitten. Rauwe cacao bestaat voor 33% uit vezels en voor 25% uit eiwitten. Dat is nog los van alle vitamines en mineralen die in cacao zitten. Daarom is cacao ook zo’n waardevolle toevoeging aan een groene smoothie en wordt het ook wel in de categorie superfood gestopt.

Kies wel voor de rauwe cacao. Rauwe cacao is namelijk minder bewerkt dan gewone cacao, waardoor er in rauwe cacao veel meer vitamines en mineralen zitten vergeleken met gewone cacao.

Ik krijg ook steeds vaker de vraag: “Hoeveel kcal zitten er nu in een groene smoothie?”. Dat varieert, in deze groene smoothie zitten iets meer kcal dan in andere groene smoothies. Dat komt door twee dingen:

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

 • Er zit avocado in deze groene smoothie en avocado’s zijn kcal rijk
 • Er zitten noten in deze groene smoothie en dat zijn kleine kcal bommen met hun gemiddelde van 600 kcal per 100 gram

Toch valt het per persoon reuze mee:

 • Avocado 298 kcal
 • Banaan 124 kcal
 • Cashewnoten 154 kcal
 • Rauwe cacao 48 kcal
 • Kokoswater 26 kcal

Totaal 650 kcal, dat is dus per persoon 325 kcal. Prima score voor een ontbijtje. Zeker omdat de kcal heel veel gezonde voedingswaardes bevatten. Het zijn absoluut geen “lege kcal”. Daarnaast vult deze groene smoothie ook goed, waardoor je het gemakkelijk volhoudt tot aan de lunch.

Kies wel voor de beste vorm van kokoswater. Het water uit een verse kokosnoot is natuurlijk de beste keuze, maar er zijn prima alternatieven. Het kokoswater van Vita Coco heeft mijn voorkeur. Deze vind je terug in de koeling van een supermarkt met een groot assortiment. Aan dat kokoswater is, relatief gezien, het minste suiker toegevoegd. Andere merken voegen veel meer suiker toe. En ondanks dat het fruitsuiker is wat ze toevoegen, het blijft suiker.

Nogmaals, het lekkerste en het beste is het water uit een kokosnoot. Mocht jij een andere alternatieve bron van kokoswater weten voor in een groene smoothie, laat hieronder dan even een reactie achter.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.