Bleekselderij banaan kiwi smoothie
Spread the love!

Over de bleekselderij banaan kiwi smoothie

Dit bleekselderij banaan kiwi smoothie recept, is een heerlijk fris recept voor een groene smoothie. Een smakelijke, snelle en gezonde goede start van de dag!

Deze groene smoothie kreeg ik als tip van iemand uit de 30 dagen Supersnel Gezond besloten Facebook groep. En wat een goede tip!

In bleekselderij zit een goede dosis kalium. Kalium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot een normale werking van de spieren. Qua vitamine is bleekselderij een goede bron van vitamine K. Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling en tot de instandhouding van normale botten. Vergelijkbaar met het mineraal calcium, dat is ook nodig voor de instandhouding van normale botten. Dus af en toe bleekselderij eten draagt zeker bij aan je gezondheid.

Even een klein uitstapje. Calcium zit natuurlijk niet alleen in melk. De grote bronnen van calcium zijn bijvoorbeeld kruiden zoals basilicum, majoraan, oregano, kervel en rozemarijn. In 12 gram gedroogde basilicum zit net zoveel calcium als in een glas halfvolle melk.

Onderschat echter de 3 kiwi’s niet in deze smoothie. Een kiwi (ca 80 gram) is al goed voor 32 mg calcium. Dus de 3 kiwi’s samen voegen bijna nog eens 100 mg calcium toe aan deze smoothie. Zo zie je maar, bepaalde voedingsstoffen komen in heel veel voedingsmiddelen voor. Wat is bijvoorbeeld een van de grootste bronnen aan eiwitten? Dat zijn amandelen. Wat denk jij dat een grotere bron aan vitamine C is? Sinaasappels of broccoli? Het antwoord is broccoli. daar zit 2,3 keer zoveel vitamine C in.

Laat je dus niet te veel leiden door marketing, maar zoek zo nu en dan zelf naar meer informatie rondom de verschillende brandstoffen voor je lichaam.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het bleekselderij banaan kiwi smoothie recept

Bleekselderij banaan kiwi smoothie
Bleekselderij banaan kiwi smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.92
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bleekselderij banaan kiwi smoothie
Bleekselderij banaan kiwi smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.92
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd deze in stukken. Doe ze in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze door midden. Doe hem vervolgens bij de bleekselderij in de blender.
  3. Snijd de kiwi’s door midden en lepel het vruchtvlees uit de schil met een theelepel. Doe het vruchtvlees ook in de blender.
  4. Giet er als laatste een groot glas water bij en zet de blender aan. Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

  1. Ten eerste, een banaan schil je niet, maar pel je. Ten tweede, een kiwi kan ook met een eetlepel worden uitgelepeld, beperk ons niet tot theeformaat.

  2. Deze staat in de koelkast voor morgen, Heb alleen 1 appel gebruikt [die moest eerst op ] lekker, morgen klaar maken voor woensdag maar dan met de kiwi’s

    1. Hoi Esther, in mijn grote glazen past 300 ml en soms voeg ik een kleine scheutje extra toe als ik de smoothie iets te dik vind. Dus dan kom je inderdaad op 330ml. Groetjes, Carlo

  3. Dit geprobeerd met aardbei inplaats van kiwi, erg lekker! Heb alleen inplaats van een glas water een glas melk gebruikt, dat vind ik wat lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *