Het courgette banaan appel smoothie recept

Courgette banaan appel smoothie
Courgette banaan appel smoothie
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan appel smoothie
Courgette banaan appel smoothie
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de banaan en breek deze in stukken. Doe de stukken in de blender.
  2. Snijd vervolgens de courgette in dikke plakken en voeg deze toe aan de banaan.
  3. Snijd de appel in stukken en verwijder het klokhuis. Voeg deze als laatste toe aan de banaan en courgette, samen met een groot glas water.
  4. Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  5. Optioneel kun je nog twee eetlepels chia zaden toevoegen. Niet voor de smaak, maar vooral voor de voedingswaarden van chia zaden. Voeg ze als laatste toe en roer ze er met een lepel doorheen. Of zet de blender superkort nog eventjes aan. Op die manier voorkom je dat je de zaden helemaal stuk slaat.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de courgette banaan appel smoothie

De courgette banaan appel smoothie is een recept voor een groene smoothie, dat is ontstaan door restjes die ik nog in mijn koelkast had liggen. Ik had nog een halve courgette en een halve appel. Toen kwam ik op het idee. Inmiddels maak ik hem voor 2 personen met een hele courgette en een hele appel.

Ontstaan uit een experiment, maar wel een heel succesvol experiment. Zo succesvol, dat ik vast meer smoothies ga bedenken met courgette erin.

Een courgette is een groente die weinig kCal bevat. Per persoon eet je door deze smoothie zo’n 200 gram en die bevat slechts 54 kCal. Dat komt omdat courgette grotendeels uit water bestaat. Daarnaast is courgette ook een uitstekende bron voor de vitamines A en C en een goede bron van kalium. Zo’n 200 gram courgette levert 200 mg kalium op. Natuurlijk zitten er nog veel meer vitamines en mineralen in een courgette. Al met al, een waardige aanvulling in een groene smoothie.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De smaak is in een smoothie ook niet zo overheersend. Een courgette heeft een zachte smaak en wordt nooit geschild. Als je een courgette zou schillen, dan valt hij tijdens de bereiding uit elkaar.

Nog een leuk feitje is dat de courgette familie is van de pompoen. Een courgette wordt ook wel een mergpompoen genoemd.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.