Het tomaat paprika smoothie recept

Tomaat paprika smoothie
Tomaat paprika smoothie
Stemmen: 15
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tomaat paprika smoothie
Tomaat paprika smoothie
Stemmen: 15
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de tomaten door midden en verwijder het kroontje. Doe de tomaten in de blender.
  2. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in grote stukken en doe deze ook in de blender.
  3. Maak de kleine rode ui schoon en voeg deze ook toe.
  4. Halveer het bouillonblokje en doe een half blokje bij de tomaat en de paprika.
  5. Voeg een theelepel gedroogde tijm en twee theelepels olijfolie toe.
  6. Voeg een klein beetje peper toe.
  7. Doe als laatste een glas water erbij en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  8. Klaar is je hartige tomaat paprika smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de tomaat paprika smoothie

Deze tomaat paprika smoothie is een groene smoothie die rood is van kleur. Het is ook echt een hartige smoothie, superlekker en erg gezond. Boordevol vitamine C dankzij de paprika.

Tips voor het bouillonblokje

Kies bij voorkeur een bouillonblokje zonder MSG. MSG staat voor Mono Sodium Glutamate ofwel mononatriumglutam(in)aat. Andere namen waaronder je het tegenkomt zijn E621, vetsin en natrium-l-glutamaat. Het is een smaakversterker die een hartige smaak oproept. Zo’n bouillonblokje geeft ook echt een te heftige smaak aan deze groene smoothie.

De smaakversterker E621

Daarnaast is MSG een veel besproken stof. Volgens de wetenschap kan het alle kanten op, zowel positief als negatief. In de praktijk heeft de een er last van en de ander niet. Ik kies ervoor om het te vermijden en ik hoor over vele jaren wel de uitslag ;-).

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Gistextract als smaakversterker

Dan heb je nog gistextract. Gistextract heeft geen E-nummer, omdat het wordt gezien als voedingsmiddel en niet als additief. Het zit ook in biologische producten, zolang het maar wel biologische gistextract is. Gistextract bevat ook glutamaat en is ook een smaakversterker. Het is echter NIET hetzelfde als E621. Glutamaat komt trouwens ook voor in de natuur. Je vindt het bijvoorbeeld ook in vlees, tomaten, paddenstoelen, huisgemaakte bouillon, etc. In een bouillonblokje zit het alleen in een geëxtraheerde vorm. Het nadeel van een geëxtraheerde vorm is dat je er daardoor sneller te veel van kunt binnenkrijgen. Te veel van iets is nooit goed, net als bijvoorbeeld te veel water. Vijf liter water in een uur is zelfs dodelijk. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kies dan voor een bouillonblokje dat ook geen gistextract bevat.

Bouillonblokjes zonder smaakversterkers kun je gemakkelijk vinden in een biologische winkel.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.