Boerenkool banaan blauwe bes smoothie
Spread the love!

Over de boerenkool banaan blauwe bes smoothie

Deze boerenkool banaan blauwe bes smoothie is een heerlijk groene smoothie recept. Hij kan ook met spinazie, maar boerenkool is ook erg gezond.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar biologische boerenkool. Het blad lijkt net iets zachter, waardoor je het beter kunt blenden. Daarnaast heeft biologische boerenkool natuurlijk nog meer voordelen. Er zitten veel minder pesticiden en nitraten in.

Het is jammer dat de wetenschappelijke studies rond biovoeding nog maar net op gang komen. Er zijn wel onderzoeken waarin de verschillen naar voren komen tussen biologisch en niet-biologisch. Vraag is of die verschillen echt groot genoeg zijn om een effect te hebben op de gezondheid. Daar staat weer tegenover dat alle kleine beetjes extra voedingsstoffen bijdragen aan de gezondheid van de mens. Een te kort aan bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot allerlei klachten.

Dan hebben we het nog niet eens over pesticide. Biologische teelt is vrij van chemisch-synthetische middelen. Deze mogen niet gebruikt worden. Biologisch is trouwens een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Daarmee zeggen ze dus: “Als erop staat dat het biologisch is, dan is het ook biologisch”.

EU-Organic-Logo

Skal (http://www.skal.nl/), een onafhankelijk organisatie, doet de controle in Nederland. Zij houden toezicht op de hele biologische keten. Dit in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Het logo dat Skal gebruikt is groen met witte sterretjes.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het boerenkool banaan blauwe bes smoothie recept

Boerenkool banaan blauwe bes smoothie
Boerenkool banaan blauwe bes smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool banaan blauwe bes smoothie
Boerenkool banaan blauwe bes smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst de 150 gram boerenkool in de blender en giet er een groot glas water bij. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Zorg dat alle stukje boerenkool verdwenen zijn, dat maakt de smoothie net wat lekkerder qua structuur.
 2. Schil de banaan en voeg deze vervolgens toe.
 3. Doe er als laatste de 125 gram blauwe bessen bij.
 4. Zet de blender opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

 1. Hoi Carlo en anderen, ik heb deze smoothie gemaakt met blokjes spinazie ipv boerenkool, met sojamelk als toevoeging ipv alleen water. Erg lekker! Carlo, complimenten voor al die fantastische recepten hier op de site! ik maak er vaak gebruik van en het is altijd heerlijk!

  1. Hoi Ellen, boerenkool is op dit moment ook niet meer vers te krijgen. Je kunt het alleen maar vers krijg van oktober tot februari. Een alternatief is diepvries blokjes boerenkool. Dat komt qua gezondheids niveau aardig in de buurt. Het wordt op z’n piek geplukt en vervolgens kort geblancheerd en erna direct diepgevroren. Daardoor bevat het nog steeds heel veel essentiele voedingsstoffen. Drink smakelijk, Carlo

   1. Hey Carlo,

    Boerenkool is hier ook niet te vinden in de diepvries (als ik nog eens bij AH ben, kijk er naar uit). Kan je het vervangen door savooikool of spinazie of nog iets anders?

    Groetjes,
    Ellen

    1. Hi Ellen,

     Als het goed is hebben ze twee soorten; gewone deelblokjes en de biologische variant. Allebei van het AH huismerk.

     Spinazie is zeker een goed en lekker alternatief.

     Groetjes,

     Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *