Het pompoen wortel druif taart smoothie recept

Pompoen wortel druif taart smoothie
Pompoen wortel druif taart smoothie
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze pompoen wortel druif taart smoothie is net een taart in een glas. Zoet, beetje zout en lekker op smaak door de speculaaskruiden. Top!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen wortel druif taart smoothie
Pompoen wortel druif taart smoothie
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze pompoen wortel druif taart smoothie is net een taart in een glas. Zoet, beetje zout en lekker op smaak door de speculaaskruiden. Top!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als ik een gerecht met pompoen maak, dan kook ik vaak gelijk wat extra. Op die manier kan ik er de volgende dag, of de dag daarna, gelijk een lekkere smoothie mee maken.
  2. Doe de blokjes pompoen in de blender.
  3. Snijd de wortelen in stukken en voeg deze toe.
  4. Voeg de witte druiven toe.
  5. Voeg de speculaaskruiden toe.
  6. Voeg een klein beetje zout toe.
  7. Voeg de sojamelk toe.
  8. Blend het geheel tot een egale pompoen wortel druif taart smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pompoen wortel druif taart smoothie recept

Deze pompoen wortel druif taart smoothie is net een taart in een glas. Zoet, beetje zout en lekker op smaak door de speculaaskruiden. Top!

Jonnie Boer speculaaskruidenStiekem maak ik natuurlijk, als fan, gebruik van de speculaaskruiden van Jonnie Boer. Ik durfde het dit keer alleen niet meer bij de ingrediënten te vermelden, want zelfs mijn moeder wordt gek van het feit dat ze al zoveel van zijn blikjes heeft staan 🙈. Ik kan er niets aan doen, sorry mam. Zijn mixen zijn gewoon vet lekker! Maar, je kunt dus ook voor een andere mix kiezen, als je dat wilt.

Deze speculaaskruidenmix van Jonnie Boer bestaat uit: “59% ceylon kaneel, korianderzaad, anijszaad, roze peper, citroenschil, 3% gember, nootmuskaat, piment, kardemom. Bevat geen toegevoegd zout.”

We voegen allemaal weleens een theelepeltje kaneel ergens aan toe, maar of dat Ceylon kaneel of cassia is weten we vaak niet. En er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee kaneelsoorten; alleen al de smaak kan een andere dimensie geven aan je gerecht.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Kaneel is geen beschermde naam en daarom mogen beide soorten met dit etiket worden verkocht. Maar Ceylon kaneel (ook wel ‘echte kaneel’ genoemd) komt van een andere boom, uit een ander gebied, heeft een andere kleur, structuur en vorm en geeft je gerechten een andere smaak dan cassia. Behoorlijk wat verschillen dus. Zo heeft cassia een wat scherpere en bittere smaak en is Ceylon kaneel daarentegen subtiel, warm en aangenaam.

Dat is de reden waarom ik toch liever voor deze mix kies.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.