Romaine sla met pruimen smoothie
Spread the love!

Over de Romaine sla met pruimen smoothie

De Romaine sla met pruimen smoothie is een recept voor een groene smoothie met eigenlijk maar 2 ingrediënten. De agave siroop kun je optioneel toevoegen. Dat is handig wanneer je de pruimen niet schilt en de schil een beetje zuur is. Dat maakt de gehele groene smoothie wat zuur. Dat kun je heel simpel oplossen met wat agavesiroop.

Let wel, agavesiroop heeft dan wel een lage GI waardoor je bloedsuikerspiegel veel minder piekt. Daardoor is het een smakelijk alternatief voor als je geen energiedip wilt na het eten van zoet eten. Gebruik het echter wel met mate. Zoet werkt verslavend en het is nog steeds een bewerkt product. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen door de smoothie zoeter te maken door een paar dadels toe te voegen. Het allerbeste is een lekkere zoete rijpe pruim. Dan hoeft je de smoothie niet eens zoeter te maken.

Het Romaine sla met pruimen smoothie recept

Romaine sla met pruimen smoothie
Romaine sla met pruimen smoothie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romaine sla met pruimen smoothie
Romaine sla met pruimen smoothie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de blaadjes los van het kopje Romaine sla en was ze goed met water. Zo voorkom je dat er zand in je smoothie komt. Breek vervolgens de blaadjes in stukken en doe deze in de smoothie. Ik schenk er op dit moment al een groot glas water bij en zet dan alvast de blender aan.
  2. Als een blender te vol komt te zitten, blijft de groente en fruit vaak hangen en wordt alleen het onderste deel gemixt.
  3. Snijd vervolgens de pruimen door midden en verwijder de pit. Doe de pruimen erbij. Zet de blender opnieuw aan.
  4. Als het een egale groene smoothie is geworden, proef dan even het resultaat. Bepaal op basis daarvan of je hem nog wat zoeter wilt maken. Dan kun je eventueel de agavesiroop nog toevoegen en nog even kort de blender aanzetten.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.