Groene drankje van Dr. Oz (Oprah Winfrey Show)
Spread the love!

Waarom een artikeltje over Dr. Oz

Het groene drankje van Dr. Oz is inderdaad een groene smoothie. In dit artikel staat ook het recept van een van de favoriete groene smoothie van Dr. Oz.

Heel veel mensen hebben inmiddels de aflevering waar Oprah Winfrey op bezoek gaat bij Dr. Oz. Daar proosten ze samen op het magazine “Fresh Start” met een groen drankje ofwel een “green drink”. Het antwoord op de vraag: “Is dat een groene smoothie?” is “ja”. Ik heb proberen uit te zoeken welke groene smoothie het is, maar niet echt die versie gevonden. Wel heb ik de groene smoothie gevonden, welke de favoriet is van Dr. Oz.

Wie is Dr. Oz?

Zijn naam is voluit geschreven Mehmet Cengiz Oz. Hij is een Amerikaans-Turkse cardiothoracale chirurg , auteur en tv-persoonlijkheid. Dr. Oz verscheen voor het eerst op de The Oprah Winfrey Show in 2004, en later bij Larry King Live en andere tv-programma’s.

The Dr Oz Show

In 2009 startte The Dr Oz Show, een dagelijks tv-programma gericht op medische zaken en persoonlijke gezondheid. The Dr. Oz Show is elke werkdag te zien om 17:15 uur bij RTL 8.

Het groene drankje van Dr. Oz, ofwel de groene smoothie

Dr. Oz maakt al wat langer groene drankjes ofwel groene smoothies. Dit is de versie van de groene smoothie die hij graag zelf maakt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ingrediënten voor 3-4 porties

2 koppen spinazie
1/2 komkommer
1/4 kop van selderij
1/2 bosje peterselie
1 bosje munt
3 wortelen
2 appels
1/4 sinaasappel
1/4 limoen
1/4 citroen
1/4 ananas

Ik heb deze groene drank zelf nog niet getest. De reden is dat ik het nogal wat werk vind om val al die producten slechts een kwart toe te voegen. Zelfs al zou ik dat doen, dan heb ik vervolgens 3-4 porties wat voor mij persoonlijk te veel is.

De Dr. Oz website

De Dr. Oz website vindt je hier: http://www.doctoroz.com/. Daar vind je van alles. Je kunt afleveringen terugkijken, maar er staan ook enorm veel recepten hij geeft zelfs 100 tips die helpen bij afvallen.

Alkaline eetpatroon

Niet alle recepten op de Dr. Oz website voldoen aan het Alkaline dieet, maar er is wel een hoop inspiratie te vinden op deze site.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *