Sweet and sour smoothie
Spread the love!

Over de sweet and sour smoothie

Dit is zo’n lekkere frisse smoothie en hij is een tikje zoet. Ben je nog niet aan smoothies gewend, dan is deze ideaal om mee te starten. Sommige smoothies kunnen heel veel pulp bevatten. Deze niet, hij is wel lekker dik en romig. De gedroogde dadels zorgen voor het zoete accent.

Mocht deze groene smoothie je toch iets minder aanspreken? Zoek dan gerust een andere uit. Op deze website staan ontzettend veel recepten.

Het sweet and sour smoothie recept

Sweet and sour smoothie
Sweet and sour smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Sweet and sour smoothie
Sweet and sour smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de komkommer. Door de schil te verwijderen, geeft de komkommer het frisse accent. Met schil, wordt de smoothies ietsjes bitterder. Snijd de komkommer daarna in grote stukken en doe deze in de blender.
  2. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Kies een rijpe avocado, dan gaat dit heel makkelijk. Doe het vruchtvlees ook in de blender.
  3. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Je hoeft de peer niet te schillen.
  4. Pers de citroen uit en en giet het sap in de blender samen met de dadels.
  5. Voeg als laatste het glas water en de ijsblokjes toe. Je kunt de smoothie ook zonder ijsblokjes maken, maar gekoeld smaakt een smoothie altijd lekkerder. Sommige blenders genereren stiekem wat warmte en die zorgen er al snel voor dat je smoothie lauw wordt. Dan zijn ijsklontjes zeker welkom.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Deze keer wel met de dadels gedaan en het smaakt prima, ik ben nu een paar weken weer bezig met je smoothies en soep Carlo en ik moet zeggen dat mijn darmen een stuk rustiger zijn en dat in zo’n korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *