Het zalmsalade recept

Zalmsalade
Zalmsalade
Stemmen: 36
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zalmsalade
Zalmsalade
Stemmen: 36
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet eerst wat water op het vuur en kook de eieren in ongeveer 7 tot 8,5 minuut halfzacht.
  2. Meng in een grote kom de halvanaise, de wasabi, het water en het peper en zout. Klop dit tot een egale dressing. Gebruik desnoods de bolle kant van een lepel om de wasabi te "prakken", zodat je het makkelijker kunt mengen met de rest.
  3. Voeg de kappertjes toe samen met de zalm.
  4. Mix het geheel met een vork zodat de zalm in kleine stukjes uit elkaar valt.
  5. Snijd de Romaine sla in hele dunne kleine reepjes en doe dit in de kom bij de dressing.
  6. Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Dit kan met bijvoorbeeld een kaasschaaf of een mandoline. Voeg de komkommer vervolgens toe aan de rest.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is je zalmsalade.
  8. Verdeel de zalmsalade over de borden. Leg het halfzacht gekookte eitje bovenop en snijd het ei doormidden.
  9. Je kunt het ei ook in kleine blokjes snijden en door de salade heen roeren. Ook heel lekker!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de zalmsalade

Deze zalmsalade is een hele lekkere frisse salade. Ik maak deze zalmsalade met wilde rode zalm. De wilde rode zalm is steviger qua structuur en smaakvoller. Nog een bijkomend voordeel is dat er in wilde rode zalm iets meer omega-3 zit ten opzichte van roze zalm. Omega-3 werkt ontstekingsremmend en de gemiddelde Nederlander krijgt hier te weinig van binnen. Ideale keuze dus om dit te compenseren.Wilde rode zalm

Op het blikje zalm van John West staat: “Dit pro­duct be­vat gra­ten”. Dus ja er zitten graten in. Ikzelf heb eerlijk gezegd een hekel aan graten. Dat was dé reden dat ik vroeger nooit vis wilde eten toen ik klein was. In dit geval heb ik er toch geen enkel probleem mee.

De graten zijn een uitstekende bron van calcium. “Dan nog!”, denk je nu misschien. Wacht, er is meer 🙂 . De graten zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden en vallen uit elkaar als je het door een gerecht mengt. Ze kunnen dus zonder probleem gegeten worden. Je merkt en proeft het totaal niet.

Mocht je dit toch echt liever niet willen, dan kun je de graten en het ruggenmerg verwijderen voordat je de zalm gaat eten. Of je kunt roze zalm zonder graten kiezen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Je hoeft trouwens niet per se te kiezen voor John West, maar kies altijd wel voor een blikje met een keurmerk. In dit geval het blauwe logo met de letters MSC. Zie ook het artikel “Vis keurmerk, een zee van keuze“.

Het resultaat is in elk geval een hele lekkere frisse zalmsalade. Met een beetje het zuur van de kappertjes en het pikante van de wasabi. Heerlijk!

Ik heb de hoeveelheid wasabi zo gekozen dat de dressing verre van scherp is. Dat zorgt er ook voor dat de wasabi de mooie smaak van de wilde rode zalm niet overstemt.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.