Zet eerst wat water op het vuur en kook de eieren in ongeveer 7 tot 8,5 minuut halfzacht.
Meng in een grote kom de halvanaise, de wasabi, het water en het peper en zout. Klop dit tot een egale dressing. Gebruik desnoods de bolle kant van een lepel om de wasabi te “prakken”, zodat je het makkelijker kunt mengen met de rest.
Voeg de kappertjes toe samen met de zalm.
Mix het geheel met een vork zodat de zalm in kleine stukjes uit elkaar valt.
Snijd de Romaine sla in hele dunne kleine reepjes en doe dit in de kom bij de dressing.
Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Dit kan met bijvoorbeeld een kaasschaaf of een mandoline. Voeg de komkommer vervolgens toe aan de rest.
Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is je zalmsalade.
Verdeel de zalmsalade over de borden. Leg het halfzacht gekookte eitje bovenop en snijd het ei doormidden.
Je kunt het ei ook in kleine blokjes snijden en door de salade heen roeren. Ook heel lekker!