Over de Thaise curry met garnalen

Deze Thaise curry met garnalen is supersnel te bereiden en vet lekker. Ondanks de kokosmelk en kokosolie, toch vetarm. Ja, echt waar! Kijk maar…

‘Vetarm’ is een voedingsclaim. Een voedingsclaim beweert iets positiefs over de samenstelling van een product. Voorbeelden zijn ‘light’, ‘vezelrijk’, ‘rijk aan omega-3 vetzuren’, ‘suikervrij’ of ‘zoutloos’, etc. Het gebruik van claims is in Europese wetgeving geregeld. Fabrikanten mogen een claim alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt.

Zo mag je alleen zeggen dat een product vetarm is, wanneer het volgende het geval is:

 • Het vetgehalte van het product is maximaal 3 gram/100 gram of 1,5 gram/100 milliliter. Met uitzondering van halfvolle melk: 1,8 gram/100 milliliter.

Het totaalgewicht van deze maaltijd is 542 gram per persoon. Deze maaltijd bevat 14,4 gram vet. Dat is omgerekend 2,7 gram/100 gram. Dat ligt dus onder het gestelde maximum om het vetarm te mogen noemen.

Fair Trade Original KokosmelkEen van de ingrediënten voor deze Thaise curry met garnalen is de Fair Trade Original Kokosmelk. Die is nog wat vetter vergeleken met andere merken.

Het bevat wel een e-nummer, maar je kunt niet alle e-nummers over één kam scheren. Zo heb ik graag dagelijks een flink portie E300 en kan ik geen minuut zonder een flinke teug E948. E300 is namelijk vitamine C en E948 is zuurstof 😀 .

Verder gebKoh Thai Red curry pasteruik ik voor deze Thaise curry met garnalen de rode curry pasta van Koh Thai. Ik ben echt fan van de curries van Koh Thai. Het zijn 100% natuurlijke Thaise kruidenpasta’s. Deze rode curry is gemaakt van rode pepers, citroengras en een beetje kardemom. De rode curry geeft het gerecht exact dat wat het nodig heeft. Je hebt vervolgens ook geen andere smaakmakers meer nodig. Ideaal, toch?

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Het Thaise curry met garnalen recept

Thaise curry met garnalen
Thaise curry met garnalen
Stemmen: 55
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise curry met garnalen
Thaise curry met garnalen
Stemmen: 55
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Gebruik je diepvriesgarnalen, dan kun je deze heel snel laten ontdooien door ze een paar minuten in een grote bak met lauwwarm water te leggen. Doe dat dan eerst voordat je aan dit gerecht begint.
 2. Doe een klein laagje water in een pan en breng dat aan de kook. Wanneer je verse doperwten gebruikt, kook ze dan in 9-11 minuten gaar. Kijk als je diepvriesdoperwten gebruikt even op de verpakking hoe lang die moeten koken.
 3. Doe de kokosolie samen met de rode curry paste in een grote hapjespan en zet deze op het vuur.
 4. Voeg de grote garnalen toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten.
 5. Voeg het kokosmelk toe samen met de tomatenblokjes.
 6. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer dit goed door het gerecht heen.
 7. Hak de koriander fijn en voeg deze toe.
 8. Knijp het sap uit de limoen en voeg dit ook toe.
 9. Giet 2 minuten voordat de doperwten gaar zijn de doperwten af en doe ze bij de Thaise curry.
 10. Laat het geheel nog even 2 minuten garen en verdeel het over de kommen.
 11. Klaar is je snelle Thaise curry met garnalen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.