fbpx
  • Geurige lamscurry

Het geurige lamscurry recept

Geurige lamscurry
Geurige lamscurry
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Geurige lamscurry
Geurige lamscurry
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 500 gram aubergine
  • 170 gram Griekse yoghurt 0%
  • 300 gram lamsbout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Patak's Indiase Kruidenpasta Madras
  • 1 stuk zoete ui
  • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 cm.
  2. Doe de olijfolie in een hapjespan en zet deze op het vuur.
  3. Bak hierin de lamsbout.
  4. Snijd ondertussen de ui en de aubergine ook in blokjes van ongeveer 3 cm en voeg deze toe aan de lamsbout.
  5. Roer de Patak's Indiase Kruidenpasta Madras erdoor en doe de deksel op de pan.
  6. Laat het geheel 1 uur stoven. Voeg eventueel een klein beetje water toe, mocht het gaan aanbranden.
  7. Roer het af en toe even door.
  8. Voeg de helft van de Griekse yoghurt toe en roer deze door de geurige lamscurry.
  9. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
  10. Verdeel het over de borden en garneer met de rest van de Griekse yoghurt.
  11. Klaar is de geurige lamscurry, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het geurige lamscurry recept

De inspiratie voor deze geurige lamscurry komt bij Jamie Oliver vandaan. Ik heb het gerecht alleen zo aangepast dat het weer in balans is volgens het eetpatroon achter Supersnel Gezond.

Het valt niet mee om er een beetje leuke foto van te maken 🙈, maar het is echt heel erg lekker 👍. Het recept is wel een uitzondering op de regel. Het is binnen 15 minuten te bereiden, maar moet dan nog wel eventjes 1 uur lang op het vuur staan stoven met de deksel op de pan. Het leek mij een ideale rustig start van het nieuwe jaar én het is het wachten meer dan waard!

AH Ex­cel­lent Lams­bout­plakAls basis heb ik gekozen voor de AH Ex­cel­lent Lams­bout­plak. Jamie kiest voor een uitgebeende lamsschouder. Dat kan ook, maar de lamsbout is een prima alternatief. Je kunt natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan een slager en daar een mooi stukje vlees halen, maar ik moet zeggen dat de plak lamsbout echt ook een mooi stukje vlees is. Kortom, ga je voor gemak en wil je alleen maar naar de supermarkt? Dan kan ik je deze zeker aanraden.

Patak's Madras Indiase KruidenpastaDan de kruidenpasta. Jamie kiest hier ook voor een andere pasta, wel van hetzelfde merk. De pasta die hij adviseert is echter niet meer verkrijgbaar in mijn supermarkt. Om die reden heb ik gekozen voor de Patak’s Indiase Kruidenpasta Madras. Ook een hele fijne keuze. Misschien komt deze kruidenpasta je bekend voor. Ik gebruikte deze kruidenpasta namelijk al eerder in de Pittige Indiase groentecurry. Ook in dit gerecht komt de pasta weer briljant van pas. Het geeft het gerecht die intense kruidige smaak én je keuken ruikt ook gelijk fantastisch lekker 😃.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Fa­ge To­tal Griek­se yog­hurt 0%Dan gaat er aan het einde nog wat yoghurt door het gerecht heen. Ook hier maak ik weer een hele bewuste keuze. Ik heb gekozen voor de Fa­ge To­tal Griek­se yog­hurt 0%. Dat is een hele dikke yoghurt. Het lijkt wel op kwark zo dik. Ik vind het een van de lekkerste in de categorie 0% vet. Hij is mooi romig van smaak en het geeft dit gerecht net die extra boost die het nodig heeft. De kruidenpasta is ook wel wat pittig en de yoghurt brengt dat subliem in balans.

Nou ja, je merkt het al: ik ben enthousiast 🙈😄👍. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

4 Comments

  1. Chrissy 28 januari 2018 om 19:19 - Antwoorden

    Geur is inderdaad heerlijk en de smaak ook! Maar hoort dit gerecht zo pittig te zijn of ben ik gewoon enorm uitgeschoten met de Madras kruidenpasta?

    • Carlo 28 januari 2018 om 21:19 - Antwoorden

      Goed te horen :-). Ikzelf vind het niet heel erg pittig, dus misschien ben je iets uitgeschoten? Maar het is ook weer niet flauw. Je kunt altijd iets minder gebruiken.

  2. Stef 2 januari 2018 om 12:22 - Antwoorden

    Klinkt goed! Bedankt. Ik ga het recept komende week zeker proberen!

    • Carlo 3 januari 2018 om 04:56 - Antwoorden

      Goed te horen, ik ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt 👍😃

Geef een reactie