Over het geurige lamscurry recept
De inspiratie voor deze geurige lamscurry komt bij Jamie Oliver vandaan. Ik heb het gerecht alleen zo aangepast dat het weer in balans is volgens het eetpatroon achter Supersnel Gezond.
Het valt niet mee om er een beetje leuke foto van te maken 🙈, maar het is echt heel erg lekker 👍. Het recept is wel een uitzondering op de regel. Het is binnen 15 minuten te bereiden, maar moet dan nog wel eventjes 1 uur lang op het vuur staan stoven met de deksel op de pan. Het leek mij een ideale rustig start van het nieuwe jaar én het is het wachten meer dan waard!
Als basis heb ik gekozen voor de AH Excellent Lamsboutplak. Jamie kiest voor een uitgebeende lamsschouder. Dat kan ook, maar de lamsbout is een prima alternatief. Je kunt natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan een slager en daar een mooi stukje vlees halen, maar ik moet zeggen dat de plak lamsbout echt ook een mooi stukje vlees is. Kortom, ga je voor gemak en wil je alleen maar naar de supermarkt? Dan kan ik je deze zeker aanraden.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Dan de kruidenpasta. Jamie kiest hier ook voor een andere pasta, wel van hetzelfde merk. De pasta die hij adviseert is echter niet meer verkrijgbaar in mijn supermarkt. Om die reden heb ik gekozen voor de Patak’s Indiase Kruidenpasta Madras. Ook een hele fijne keuze. Misschien komt deze kruidenpasta je bekend voor. Ik gebruikte deze kruidenpasta namelijk al eerder in de Pittige Indiase groentecurry. Ook in dit gerecht komt de pasta weer briljant van pas. Het geeft het gerecht die intense kruidige smaak én je keuken ruikt ook gelijk fantastisch lekker 😃.
Dan gaat er aan het einde nog wat yoghurt door het gerecht heen. Ook hier maak ik weer een hele bewuste keuze. Ik heb gekozen voor de Fage Total Griekse yoghurt 0%. Dat is een hele dikke yoghurt. Het lijkt wel op kwark zo dik. Ik vind het een van de lekkerste in de categorie 0% vet. Hij is mooi romig van smaak en het geeft dit gerecht net die extra boost die het nodig heeft. De kruidenpasta is ook wel wat pittig en de yoghurt brengt dat subliem in balans.
Nou ja, je merkt het al: ik ben enthousiast 🙈😄👍. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het geurige lamscurry recept
- 500 gram aubergine
- 170 gram Griekse yoghurt 0%
- 300 gram lamsbout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Patak's Indiase Kruidenpasta Madras
- 1 stuk zoete ui
- 1 beetje zout
- Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 cm.
- Doe de olijfolie in een hapjespan en zet deze op het vuur.
- Bak hierin de lamsbout.
- Snijd ondertussen de ui en de aubergine ook in blokjes van ongeveer 3 cm en voeg deze toe aan de lamsbout.
- Roer de Patak's Indiase Kruidenpasta Madras erdoor en doe de deksel op de pan.
- Laat het geheel 1 uur stoven. Voeg eventueel een klein beetje water toe, mocht het gaan aanbranden.
- Roer het af en toe even door.
- Voeg de helft van de Griekse yoghurt toe en roer deze door de geurige lamscurry.
- Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
- Verdeel het over de borden en garneer met de rest van de Griekse yoghurt.
- Klaar is de geurige lamscurry, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Geur is inderdaad heerlijk en de smaak ook! Maar hoort dit gerecht zo pittig te zijn of ben ik gewoon enorm uitgeschoten met de Madras kruidenpasta?
Goed te horen :-). Ikzelf vind het niet heel erg pittig, dus misschien ben je iets uitgeschoten? Maar het is ook weer niet flauw. Je kunt altijd iets minder gebruiken.
Klinkt goed! Bedankt. Ik ga het recept komende week zeker proberen!
Goed te horen, ik ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt 👍😃