Geurige lamscurry
Spread the love!

Over het geurige lamscurry recept

De inspiratie voor deze geurige lamscurry komt bij Jamie Oliver vandaan. Ik heb het gerecht alleen zo aangepast dat het weer in balans is volgens het eetpatroon achter Supersnel Gezond.

Het valt niet mee om er een beetje leuke foto van te maken 🙈, maar het is echt heel erg lekker 👍. Het recept is wel een uitzondering op de regel. Het is binnen 15 minuten te bereiden, maar moet dan nog wel eventjes 1 uur lang op het vuur staan stoven met de deksel op de pan. Het leek mij een ideale rustig start van het nieuwe jaar én het is het wachten meer dan waard!

AH Ex­cel­lent Lams­bout­plakAls basis heb ik gekozen voor de AH Ex­cel­lent Lams­bout­plak. Jamie kiest voor een uitgebeende lamsschouder. Dat kan ook, maar de lamsbout is een prima alternatief. Je kunt natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan een slager en daar een mooi stukje vlees halen, maar ik moet zeggen dat de plak lamsbout echt ook een mooi stukje vlees is. Kortom, ga je voor gemak en wil je alleen maar naar de supermarkt? Dan kan ik je deze zeker aanraden.

Patak's Madras Indiase KruidenpastaDan de kruidenpasta. Jamie kiest hier ook voor een andere pasta, wel van hetzelfde merk. De pasta die hij adviseert is echter niet meer verkrijgbaar in mijn supermarkt. Om die reden heb ik gekozen voor de Patak’s Indiase Kruidenpasta Madras. Ook een hele fijne keuze. Misschien komt deze kruidenpasta je bekend voor. Ik gebruikte deze kruidenpasta namelijk al eerder in de Pittige Indiase groentecurry. Ook in dit gerecht komt de pasta weer briljant van pas. Het geeft het gerecht die intense kruidige smaak én je keuken ruikt ook gelijk fantastisch lekker 😃.

Fa­ge To­tal Griek­se yog­hurt 0%Dan gaat er aan het einde nog wat yoghurt door het gerecht heen. Ook hier maak ik weer een hele bewuste keuze. Ik heb gekozen voor de Fa­ge To­tal Griek­se yog­hurt 0%. Dat is een hele dikke yoghurt. Het lijkt wel op kwark zo dik. Ik vind het een van de lekkerste in de categorie 0% vet. Hij is mooi romig van smaak en het geeft dit gerecht net die extra boost die het nodig heeft. De kruidenpasta is ook wel wat pittig en de yoghurt brengt dat subliem in balans.

Nou ja, je merkt het al: ik ben enthousiast 🙈😄👍. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het geurige lamscurry recept

Geurige lamscurry
Geurige lamscurry
Stemmen: 18
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Geurige lamscurry
Geurige lamscurry
Stemmen: 18
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 cm.
 2. Doe de olijfolie in een hapjespan en zet deze op het vuur.
 3. Bak hierin de lamsbout.
 4. Snijd ondertussen de ui en de aubergine ook in blokjes van ongeveer 3 cm en voeg deze toe aan de lamsbout.
 5. Roer de Patak's Indiase Kruidenpasta Madras erdoor en doe de deksel op de pan.
 6. Laat het geheel 1 uur stoven. Voeg eventueel een klein beetje water toe, mocht het gaan aanbranden.
 7. Roer het af en toe even door.
 8. Voeg de helft van de Griekse yoghurt toe en roer deze door de geurige lamscurry.
 9. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
 10. Verdeel het over de borden en garneer met de rest van de Griekse yoghurt.
 11. Klaar is de geurige lamscurry, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Geur is inderdaad heerlijk en de smaak ook! Maar hoort dit gerecht zo pittig te zijn of ben ik gewoon enorm uitgeschoten met de Madras kruidenpasta?

  1. Goed te horen :-). Ikzelf vind het niet heel erg pittig, dus misschien ben je iets uitgeschoten? Maar het is ook weer niet flauw. Je kunt altijd iets minder gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *