Het boerenkool met worst zonder aardappelen recept

Boerenkool met worst zonder aardappelen
Boerenkool met worst zonder aardappelen
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool met worst zonder aardappelen
Boerenkool met worst zonder aardappelen
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet heel snel een pan op het vuur met een laag water en hang hierin een stoommand. Doe de boerenkool in de stoommand en leg de rookworst (zonder verpakking) bovenop de boerenkool. Dek de stoommand af met een deksel. Zet het vuur lager zodra het water kookt.
  2. Snijd de koolraap in blokjes. Hier zit de uitdaging. Het snijden is nog niet zo makkelijk waardoor je het mogelijk niet redt om het gerecht in zijn geheel binnen 15 minuten te bereiden. Let echter liever goed op je vingers! Als je er langer over doet dan 5 minuten, houd dan de boerenkool in de gaten. Die pan hoeft slechts 12-13 minuutjes op het vuur te staan. Als je die langer laat staan kan die te gaar worden.
  3. Kook de blokjes in een magnetrondoos gaar in 8-9 minuten op 1.000 Watt.
  4. Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en hak het teentje knoflook fijn. Doe een klont boter in een braadpan. Fruit het uitje samen met de knoflook.
  5. Zodra de koolraap gaar is kun je de boerenkool, koolraap, ui, knoflook en de eetlepel grove mosterd goed door elkaar husselen. Eventueel stampen als je dat lekkerder vindt.
  6. Verdeel het over de borden en leg de rookworst er bovenop.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de boerenkool met worst zonder aardappelen

Hoe lekker zou het zijn om boerenkool met worst te kunnen eten zonder proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten) te combineren? Je lichaam wordt daar erg blij van.

Koolhydraten en eiwitten die tezamen worden gegeten kunnen niet optimaal verteerd worden. De afbraak van eiwitten vindt grotendeels in de maag plaats en daarvoor is een zure omgeving nodig. De afbraak van koolhydraten vindt al plaats in de mond, en verder in de dunne darm. Daarvoor is geen zure omgeving nodig. Het tegelijk eten van deze twee brengt je lichaam dus in een dilemma.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In deze boerenkool zit wel vlees, maar geen aardappelen. Vandaar dat deze boerenkool optimaal voldoet aan het alkalische dieet ofwel eetpatroon.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.