Roerbakschotel met tofu en broccoli
Spread the love!

Over de roerbakschotel met tofu en broccoli

Gewoon een snelle supergezonde roerbakschotel met tofu en broccoli. Dit gerechte stikt van de vitamines en mineralen en is super makkelijk te verteren.

Gezond eten zonder vlees of met minder vlees is niet moeilijk. Ook zonder vlees kun je superlekker eten bereiden. Let er daarbij wel op dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt. Dit zijn voedingsstoffen die je vindt in vlees, maar ook in andere producten.

Tofu is een prima vleesvervanger. Let wel, er is een groot verschil. Vitamine B12 zit in dierlijke producten. Vegetariërs zijn voor vitamine B12 daarom afhankelijk van het eten van eieren, kaas en melkproducten. Andere producten met vitamine B12 zijn:

  • Melk, yoghurt en kwark
  • Kaas
  • Sojadranken met toegevoegd vitamine B12

In tofu zit echter geen vitamine B12. Als je geen of weinig dierlijke producten neemt dan is het aan te raden om te kiezen voor vitamine B12-tabletten of voor met vitamine B12 verrijkte producten. Zo voorkom je dat je een tekort krijgt.

Het roerbakschotel met tofu en broccoli recept

Roerbakschotel met tofu en broccoli
Roerbakschotel met tofu en broccoli
Stemmen: 20
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Roerbakschotel met tofu en broccoli
Roerbakschotel met tofu en broccoli
Stemmen: 20
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pak eerst de tofu en pers voorzichtig het overtollige vocht uit de plak tofu. Leg de tofu dan even opzij. Snijd nu de broccoli in kleine stukjes. Kies voor kleine stukjes zodat de broccoli makkelijk gaar kan worden zonder het eerst te moeten stomen of blancheren.
  2. Doe wat olijfolie in een pan (die ook een deksel heeft) op het vuur en roerbak de tofu en broccoli.
  3. Snijd in de tussentijd de paprika in reepjes, de bleekselderij in kleine stukjes en de bosui in kleine ringetjes. Gooi dit in de pan erbij en voeg de sojasaus en sesam olie toe. De deksel op de pan zodat de groentes goed gaar worden. Roer af en toe wel even om.
  4. Zet een klein pannetje op het vuur zonder olie. Rooster hier kort de amandel schilfers in.
  5. Proef even iets uit de grote pan en bepaal alles goed gaar is. Controleer de smaak. Misschien wil je nog wat peper en zout erbij.
  6. Verdeel de tofu en groenten over 2 borden. Garneer met de amandel schilfers.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.