Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Spread the love!

Over de bleekselderij banaan sinaasappel smoothie

De bleekselderij banaan sinaasappel smoothie is een recept dat ik van een zeer trouwe gebruiker van Supersnel Gezond kreeg. Een erg lekkere groene smoothie! Dus hierbij mijn dank aan Paul.

Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast aan de lijn van Supersnel Gezond. Paul had hem met bevroren banaan gemaakt. Zonder schil de vriezer in en dan de blender in. Erg lekker natuurlijk. Zeker met warm weer.

Ikzelf kies er niet voor vanuit het oogpunt gemak. Dan zou je er van tevoren rekening mee moeten houden dat je deze smoothie wilt gaan maken.

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om er iets meer bleekselderij in te doen. Simpelweg omdat bleekselderij ook base vormend is en een groene smoothie zonder groente is geen groene smoothie 🙂 . Het had niet persé gehoeven, gezien de banaan en limoen ook al alkaliserend werken, dat beetje groente zorgt er voor dat de hoeveelheid suiker in je smoothie beperkt blijft. Dat heeft weer een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Ik heb er ook voor gekozen om wat extra vezels toe te voegen in de vorm van lijnzaad.

Het bleekselderij banaan sinaasappel smoothie recept

Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Stemmen: 49
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Stemmen: 49
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Het bereiden is weer heel erg simpel.
 2. Maak de bleekselderij goed schoon en snijd de stengels in stukken. Doe deze in de blender.
 3. Schil vervolgens de banaan en doe deze bij de bleekselderij.
 4. Schil de sinaasappel en controleer alle partjes op pitten. De blender zou de pitten best tot kleine stukjes hakken en dan zijn het een soort onverteerbare vezels die je darmen aan het werken zetten. Echter kan de pit ook een bittere smaak afgeven. Daarom kies ik ervoor om de pitten te verwijderen.
 5. Nu denk je misschien: “Waarom pers je sinaasappel niet gewoon?”. Dat is omdat ik juist wel de vezels van de sinaasappel in mijn smoothie wil hebben. Vezels zijn essentieel in onze voeding.
 6. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om de limoen te schillen en de limoen inclusief vezels toe te voegen.
 7. Voeg als laatste een glas water en 2 eetlepels lijnzaad toe. Klaar is je groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

32 Commentaar

 1. Goede morgen kan ik recepten krijgen zonder de bleekseldery ik moet van braken en hou dit echt niet binnen maar wil zeker graag afvallen .

  1. Dag Jose, je kunt ook een groene smoothie maken met alleen selderij en water. Ik denk alleen dat het niet zo lekker zal zijn…

  1. Ik bewaar een groene smoothie zelf nooit langer dan 24 uur, afgesloten, in de koelkast. Het kan langer, ik weet dat er mensen zijn die een smoothie gerust 48 uur bewaren. Invriezen is ook een optie. Bewaar het dan echt ook niet te lang. Omdat een smoothie nooit verhit is geweest, gaat het bederf gewoon langzaam door. Een groene smoothie is dus zeker geen 2-3 maanden houdbaar zoals een een kliekje dat wel verhit is geweest.

 2. Deze ook weer zeer smakelijk, Het was wel een beetje dik geworden maar dat zal wel door de lijnzaad komen en omdat ik het na het avond eten al maak voor de volgende dag.

 3. Goedemiddag,

  Wat is een gebruikelijke hoeveelheid als ik een smoothie als lunch wil nemen. Ik het bovenstaande recept voor 2 personen gemaakt, en heb nu ongeveer een halve liter in totaal.

  Gr.

  1. Hi Marit,

   Hoeveel je per dag nodig hebt is afhankelijk van heel veel factoren. Alle smoothies zijn inderdaad voor 2 personen. Wel zag ik net dat ik vergeten was een glas water te vermelden. Dat heb ik gelijk even aangepast. In de regel kom je op 2 grote glazen smoothie uit. Ikzelf ontbijt daarmee en red het dan gemakkelijk tot aan de lunch.

   Groetjes, Carlo

 4. Vandaag deze smoothie aan gevuld met een worteltje van 72 gram omdat ik dat een goed combi vind met sinaasappel. Hij was heerlijk! Net zo als je andere recepten. Dank je wel

 5. Het is een erg lekkere smoothie. Op dit moment houd ik veel vocht vast vanwege medicijngebruik. Ik was op zoek naar recepten voor bleekselderij. De huisarts adviseerde me bleekselderij. Nu vind ik het rauw niet zo lekker, maar deze smoothie is heerlijk.

  1. Hi Liesbeth, wat goed on te horen dat je arts ook denkt aan voeding. Het is de kalium in bleekselderij waarvan gezegd wordt dat het ook een vocht afdrijvende eigenschappen heeft. Bleekselderij is daar een rijke bron van. Daarnaast vind je het ook in aardappelen, (blad)groenten en fruit. Ik benieuwd hoe snel je restaurant merkt. Heel veel beterschap, Carlo

 6. Dit is ZOOO lekker en het is ZOOO simpel om af te vallen. Let niet meer op calorieen, volg Carlo’s Lifestyle en recepten en sport iedere dag een half uur. Let er niet meer zo op en LEEF. De kiloo’s gaan er van zelf af.

 7. Hallo,
  Ben de 2e dag aan de smoothie om af te vallen, vanochtend bleekselderij banaan sinasappel ed, geprobeerd 1 glas op ik vond de bleekselderij wel overheersen ( ook de geur)
  Zou jij kunnen vertellen hoeveel smoothie ik moet nemen om af te vallen , ik neem nu ochtend een groot glas smoothie plus ontbijt brinta en havermout kwartiertje later

  Gr hoor graag van je
  En ga 3 x sporten
  Yvon

  1. Hallo Yvon,

   Van 2 groene smoothies val je minder af dan van 1 groene smoothie. Van geen groene smoothies val je nog meer af. Tenzij je een groene smoothie eet in plaats van iets anders. Als je 2 boterhammen met kaas vervangt door een een groene smoothie, dan kun je gaan afvallen. Tenzij je ‘s avonds een paar blokjes kaas eet, omdat je het zo lekker vindt om wat hartigs te snoepen.

   Een groene smoothie bevat wel essentiele voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Dus een smoothie kan wel bijdragen aan het afvallen, maar in de essentie gaat het simpelwel om hoeveel je eet vs hoeveel je verbruikt.

   Dat je 3x per week gaat sporten is ook super! Bewegen is sowieso belangrijk, maar als je meer sport verbruik je ook weer meer.

   Mocht je er alles over willen weten, kijk dan eens naar de cursus Gezond Slank: https://supersnelgezond.nl/snel-afvallen-zonder-dieet/

   Beantwoord dit je vraag?

   Groetjes, Carlo

 8. Hoi Carlo,
  Net deze Smoothie gemaakt. Was me alleen niet duidelijk of het lijnzaad ook in de blender meegemalen moest worden. Aan de foto te zien niet?! Vond het wel een beetje weinig voor 2 personen. We zijn nog masr pas begonnen met smoothie’s en dit was de 2e. Ik vroeg me ook af of de groente en het fruit in een keer gebelnderd moesten worden en ook hoe lang?
  Uiteindelijk was de Smoothie wel lekker. Dus wij gaan nog wel even door met smoothie’s maken en eten!

  Groet Yvonne

  1. Hoi Yvonne, ikzelf doe het lijnzaad vaak achter erdoor en zet de blender dan even heel kort aan om het er goed doorheen te roeren. De ene smoothie vult wat meer dan de andere. Deze is inderdaad vrij licht, vandaar ook de keuze voor het lijnzaad. Dat vult weer wat meer. In de regel blend ik alles tegelijk. Alleen met bladgroente wil ik eerst nog wel eens het bladgroenten blenden om het zo beter gehakt te krijgen. Fijn te horen dat je hem wel lekker vond. Leuk dat jullie er nog meer gaan testen. Veel gezondheid en energie gewenst! Carlo

 9. goedenavond ,na een zwangerschap paar kilos angekomen ik wil gelijk morgen beginen met groene smoothie omdat het lijk echt gezond en geef veel energie ,maar wou eerst vragen als ht een goie combinatie is nast borstvoeding gevende

  1. Ik ben geen medisch specialist, overleg een verandering van eetpatroon altijd met een (behandelend) arts of in dit geval bijvoorbeeld het consultatiebureau.

   Groenten en fruit bevat onder andere essentiële vitaminen, mineralen en vezels. Dat maakt groene smoothies een gezonde keuze.

   Onthoud wel dat je lichaam juist extra energie nodig hebt ivm het geven van borstvoeding.

   Het geven van borstvoeding vergt extra energie, maar vooral extra vocht. De vrouw zal extra energie tot zich moeten nemen, gemiddeld tussen de 500 en 700 kcal per dag. Daarnaast zal energie gehaald worden uit de vetmassa die tijdens de zwangerschap extra is aangelegd.

   Drink dus ook voldoende water, je lichaam heeft 0,5-1 liter extra nodig per dag.

   Beantwoord ik hiermee je vraag?

 10. Goedenavond. Voor het eerst smoothie gemaakt, met dank voor deze super recepten.
  Het was heerlijk, ik ga regelmatig hiervan profiteren.
  Bedankt.

 11. Ik heb de bleekselderij, banaan, sinasappel smoothie gemaakt maar in plaats van alleen het limoensap een halve limoen geschild en er door gedaan. Ik vond hem behoorlijk zuur en het was maar voor 2 glazen. Ik heb er nog twee handen boerenkool doorheen gemixed, zo werd hij wat mindere zuur en had ik wat meer. Ik neem aan dat het geen kwaad kon om boerenkool toe te voegen.

  1. Boerenkool is dé Superfood van Hollandse bodem :-). Dat is altijd een mooie toevoeging aan een groene smoothie. Die zit vol vitamines en mineralen en werkt ook base vormend. Goede keuze!

 12. Beste Carlo,

  Ik vind uw recepten echt bijzonder.
  Zeker weten niet alles wat gezond is, is ook lekker.
  Ik lust bijvoorbeeld bleekselderijt niet en in plaats van 3 stengels ik alleen 1 stengel gedaan heb.
  Ik ben echt blij met uw recepten.
  Ik wil u hartelijk bedanken voor uw werk en zo geweldige ideeen.
  Met vriendelijke groet,
  Inna

  1. Beste Inna,

   Wat goed van u! U vindt iets niet zo lekker en probeert het toch. Heel knap en zo krijgt u toch weer wat extra vitamines en mineralen binnen.

   Fijn dat u zo blij bent met de recepten. Geniet ervan!

   Met hartelijke groeten terug,

   Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *