Het bleekselderij banaan sinaasappel smoothie recept

Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Stemmen: 38
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Stemmen: 38
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het bereiden is weer heel erg simpel.
  2. Maak de bleekselderij goed schoon en snijd de stengels in stukken. Doe deze in de blender.
  3. Schil vervolgens de banaan en doe deze bij de bleekselderij.
  4. Schil de sinaasappel en controleer alle partjes op pitten. De blender zou de pitten best tot kleine stukjes hakken en dan zijn het een soort onverteerbare vezels die je darmen aan het werken zetten. Echter kan de pit ook een bittere smaak afgeven. Daarom kies ik ervoor om de pitten te verwijderen.
  5. Nu denk je misschien: “Waarom pers je sinaasappel niet gewoon?”. Dat is omdat ik juist wel de vezels van de sinaasappel in mijn smoothie wil hebben. Vezels zijn essentieel in onze voeding.
  6. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om de limoen te schillen en de limoen inclusief vezels toe te voegen.
  7. Voeg als laatste een glas water en 2 eetlepels lijnzaad toe. Klaar is je groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de bleekselderij banaan sinaasappel smoothie

De bleekselderij banaan sinaasappel smoothie is een recept dat ik van een zeer trouwe gebruiker van Supersnel Gezond kreeg. Een erg lekkere groene smoothie! Dus hierbij mijn dank aan Paul.

Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast aan de lijn van Supersnel Gezond. Paul had hem met bevroren banaan gemaakt. Zonder schil de vriezer in en dan de blender in. Erg lekker natuurlijk. Zeker met warm weer.

Ikzelf kies er niet voor vanuit het oogpunt gemak. Dan zou je er van tevoren rekening mee moeten houden dat je deze smoothie wilt gaan maken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om er iets meer bleekselderij in te doen. Simpelweg omdat bleekselderij ook base vormend is en een groene smoothie zonder groente is geen groene smoothie 🙂 . Het had niet persé gehoeven, gezien de banaan en limoen ook al alkaliserend werken, dat beetje groente zorgt er voor dat de hoeveelheid suiker in je smoothie beperkt blijft. Dat heeft weer een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Ik heb er ook voor gekozen om wat extra vezels toe te voegen in de vorm van lijnzaad.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.