Het spinazie avocado blauwe bessen smoothie recept

Spinazie avocado blauwe bessen amandelmelk smoothie
Spinazie avocado blauwe bessen smoothie
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie avocado blauwe bessen amandelmelk smoothie
Spinazie avocado blauwe bessen smoothie
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst een groot glas verse amandelmelk in de blender.
  2. Voeg hier 100 gram spinazie aan toe. Dat is de eerste helft. Zet de blender aan en blend dat geheel totdat de spinazie in stukjes is gehakt.
  3. Doe nu de rest van de spinazie in de blender en blend ook dat weer totdat alle spinazie in stukjes is gehakt. Op deze manier voorkom je dat alle spinazie vast blijft zitten en daardoor niet in aanraking komt met de blender mesjes.
  4. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg dit toe aan de spinazie met amandelmelk.
  5. Voeg vervolgens de 125 gram blauwe bessen toe.
  6. Zet de blender weer aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie avocado blauwe bessen smoothie

Dit spinazie avocado blauwe bessen smoothie recept zorgt voor een heerlijk stevige groene smoothie. Snel en gezond, een mooie start van de dag.

Deze komt voort uit de categorie “recente verzoekjes”. De vraag was of ik weer eens een nieuwe smoothie wilde maken op basis van spinazie. Er staan er wel een paar op de site, maar dat zijn er inderdaad niet zo veel. Vandaar dus deze nieuwe groene smoothie op basis van spinazie.

Ikzelf vind het altijd lekker om avocado of banaan toe te voegen aan een groene smoothie met bladgroente. Een avocado of een banaan bind de smoothie en maakt de groene smoothie wat romiger. Zeker in combinatie met de amandelmelk, krijg je dan een iets wat milkshake achtig geheel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Door het zoetige van de amandelmelk verdwijnt de groente smaak ook naar de achtergrond. Dat maakt het een verrassende smoothie. Je proeft aan het einde echt een beetje die amandel/noten smaak. Erg lekker. Je kunt natuurlijk ook zelf nog experimenteren door er ander fruit aan toe te voegen dan de blauwe bessen. Ander diepvriesfruit of simpelweg een appel bijvoorbeeld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.