Het boerenkool banaan peer smoothie recept

Boerenkool banaan peer smoothie
Boerenkool banaan peer smoothie
Stemmen: 9
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool banaan peer smoothie
Boerenkool banaan peer smoothie
Stemmen: 9
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst een groot glas water in de blender. Voeg hier de helft van de boerenkool aan toe. Dus eerst 100 gram. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egaal geheel. Voeg dan pas de tweede helft toe en blend ook dat weer tot een egaal geheel.
  2. Schil nu de banaan, breek die in stukken en voeg die toe aan de boerenkool.
  3. Snijd de peer door midden, verwijder het klokhuis en snijd de rest in stukken. Voeg ook dit toe aan de boerenkool en de banaan.
  4. Zet de blender nu opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Voeg eventueel een klein beetje rauwe honing toe. Dan maak je hem iets zoeter, mocht je dat willen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de boerenkool banaan peer smoothie

Dit boerenkool banaan peer smoothie is een echte groene smoothie. Met 200 gram boerenkool als basis, wordt hij echt groen maar je proeft de boerenkool niet.

Het boerenkool seizoen loopt van oktober tot april. Deze smoothie kun je dus niet het hele jaar door maken. Daardoor wordt het eigenlijk een beetje een groene smoothie voor in de winter.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De tip om meer met boerenkool op de site te zetten, kreeg ik van een supersnel gezond fan. Doordat het boerenkool seizoen al even is gestart, kon ik het gelijk aan de slag. Het leuke is dat je de boerenkool niet herkent als boerenkool in je groene smoothie. Om die reden is het dus ook een ideale basis. De komende periode zal ik dus nog meer smoothies plaatsen met boerenkool als basis. Je kunt heel veel met de smaak spelen door te variëren met dat wat je er aan toe voegt. Ideaal.

Voor deze groene smoothie heb ik gekozen om met banaan (ideaal bindmiddel voor groene smoothies) en een rijpe peer te werken. Ik leg wat nadruk op een rijpe peer, omdat je daarmee een wat zoetere smoothie krijgt. Dat neemt het bittertje van de boerenkool wat weg. Je kunt er ook voor kiezen om een klein beetje rauwe honing toe te voegen aan de groene smoothie. Dat maakt de groene smoothie wat zoeter.

Kies dan ook wel echt voor rauwe honing. Dat is honing die onbewerkt en onverhit is. Dit betekent dat alle voedingsstoffen die erin zitten, er ook echt nog in zitten. Zoet, maar gezonder dan geraffineerde suikers.

Help mee en deel dit #carloproof groene smoothie recept

Help mij mee om Nederland en België de gezondste landen van de wereld te maken. Deel dit gezonde #carloproof groene smoothie recept met familie, vrienden, kennissen, collega's, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.

Vragen?

Vragen? Stel ze! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app