Boerenkool banaan peer smoothie
Spread the love!

Over de boerenkool banaan peer smoothie

Dit boerenkool banaan peer smoothie is een echte groene smoothie. Met 200 gram boerenkool als basis, wordt hij echt groen maar je proeft de boerenkool niet.

Het boerenkool seizoen loopt van oktober tot april. Deze smoothie kun je dus niet het hele jaar door maken. Daardoor wordt het eigenlijk een beetje een groene smoothie voor in de winter.

De tip om meer met boerenkool op de site te zetten, kreeg ik van een supersnel gezond fan. Doordat het boerenkool seizoen al even is gestart, kon ik het gelijk aan de slag. Het leuke is dat je de boerenkool niet herkent als boerenkool in je groene smoothie. Om die reden is het dus ook een ideale basis. De komende periode zal ik dus nog meer smoothies plaatsen met boerenkool als basis. Je kunt heel veel met de smaak spelen door te variëren met dat wat je er aan toe voegt. Ideaal.

Voor deze groene smoothie heb ik gekozen om met banaan (ideaal bindmiddel voor groene smoothies) en een rijpe peer te werken. Ik leg wat nadruk op een rijpe peer, omdat je daarmee een wat zoetere smoothie krijgt. Dat neemt het bittertje van de boerenkool wat weg. Je kunt er ook voor kiezen om een klein beetje rauwe honing toe te voegen aan de groene smoothie. Dat maakt de groene smoothie wat zoeter.

Kies dan ook wel echt voor rauwe honing. Dat is honing die onbewerkt en onverhit is. Dit betekent dat alle voedingsstoffen die erin zitten, er ook echt nog in zitten. Zoet, maar gezonder dan geraffineerde suikers.

Het boerenkool banaan peer smoothie recept

Boerenkool banaan peer smoothie
Boerenkool banaan peer smoothie
Stemmen: 66
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool banaan peer smoothie
Boerenkool banaan peer smoothie
Stemmen: 66
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst een groot glas water in de blender. Voeg hier de helft van de boerenkool aan toe. Dus eerst 100 gram. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egaal geheel. Voeg dan pas de tweede helft toe en blend ook dat weer tot een egaal geheel.
 2. Schil nu de banaan, breek die in stukken en voeg die toe aan de boerenkool.
 3. Snijd de peer door midden, verwijder het klokhuis en snijd de rest in stukken. Voeg ook dit toe aan de boerenkool en de banaan.
 4. Zet de blender nu opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Voeg eventueel een klein beetje rauwe honing toe. Dan maak je hem iets zoeter, mocht je dat willen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

13 Commentaar

 1. Ik heb net een super lekkere smootie op met boerenkool: 1 perssinaasappel gewoon in stukjes, 1 mango, 1 banaan en een half glas water, blender aanzetten tot de meeste stukken weg zijn, daarna een flinke hand boerenkool erbij, blender aan, daarna hoeveelheid water toevoeg wat nodig is, ook kinderen van 4-7 jaar vonden dit heerlijk!!!

 2. Blèèh! Ik had speciaal boerenkool gekocht om eens een oorspronkelijke groene smoothie te proberen. Tot nu toe heb ik vooral veel met courgette, avocado, wortel en soms spinazie geprobeerd. Met overwegend succes. Ik kon me niet voorstellen dat een smoothie met boerenkool lekker zou zijn, maar werd over de streep getrokken door de opmerking dat je in dit recept de boerenkool niet proeft. Nou… Daar zijn de meningen over verdeeld, haha! 200 gram leek me wel heel veel, uit zo’n grote zak met drie ons. Dus ik nam iets minder (150?). Banaantje en grote rijpe peer erbij. Water, maar geen honing. Mijn blender had erg veel moeite met de boerenkool, die ik als eerste met het water deed. Het is uiteindelijk helaas dan ook niet gelukt om die helemaal fijn te krijgen. En dat bevordert de smaakbeleving niet positief! Al met al vond ik het niet te pruimen, maar heb ik er toch mee ontbeten, want gezond, ja, dat zal het echt wel zijn. Zoon van acht en echtgenoot hebben ook meegedaan, zo dapper! Maar ik moet echt opnieuw moed verzamelen voor een volgend recept met deze groente…

  1. 🙂 Er wordt ook wel gezegd dat het eerst gevroren moet hebben voordat je boerenkool eet. Dat zou de boerenkool iets zoeter laten smaken, waardoor de bittere smaak iets minder opvalt. Ikzelf vond hem ook nog niet zo lekker dit jaar.

   1. Oke, ga ik hem nog eens proberen. Helpt boerenkool zelf invriezen thuis ook? Vreemd overigens, ik krijg wel een notificatie als iemand anders een reactie bijplaatst, maar ik had jouw bericht nog niet gelezen. Kan dat kloppen?

    1. Zelf thuis invriezen schijnt dan weer niet te werken met als reden dat het verse bladmateriaal langzaam moet afkoelen en in de vriezer gaat het te snel naar -20 graden.

     Je zou ook een notificatie moeten krijgen als ik reageer. Ging het dit keer wel goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *