Rode kool banaan druiven smoothie
Spread the love!

Over de rode kool banaan druiven smoothie

Deze rode kool banaan druiven smoothie is de 100ste groene smoothie op Supersnel Gezond. Met dank aan Marian, voor het inzenden van het recept!

Op Facebook had ik gevraagd wie een lekker recept wist voor de 100ste groene smoothie op Supersnel Gezond. Marian stuurde dit recept in. Ik had helemaal nog geen groene smoothie met rode kool op deze website staan, dat was de doorslaggevende reden waarom dit de 100ste groene smoothie is geworden!

Hij is alleen niet groen van kleur :-). Maar dat mag de pret niet drukken. Het is een lekkere frisse groene smoothie. De smaken van de amandelmelk, banaan, druiven en rode kool vullen elkaar heel goed aan.

Natuurlijk zit ook deze groene smoothie weer boordevol vitaminen en mineralen. Het zijn echter niet alleen vitaminen en mineralen. In rode kool zitten bijvoorbeeld ook anthocyaninen, die zorgen voor de rode kleur. Maar het is meer dan alleen een natuurlijke kleurstof. Anthocyaninen schijnen ook een belangrijke rol te spelen bij het voorkomen van verschillende ziekten zoals kanker, diabetes en cardiovasculaire en neurologische aandoeningen (zie dit wetenschappelijke artikel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1082903/).

Dit alles maakt deze groene smoothie, ondanks dat hij paars is ;-), toch tot een waardige 100ste groene smoothie!

Het rode kool banaan druiven smoothie recept

Rode kool banaan druiven smoothie
Rode kool banaan druiven smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode kool banaan druiven smoothie
Rode kool banaan druiven smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Begin met het maken van de verse amandelmelk, zie ook het recept voor verse amandelmelk.
 2. Snijd de rode kool in repen en doe deze bij de amandelmelk. Zet de blender aan en hak op die manier eerst de rode kool goed fijn. Ikzelf vind dat altijd lekkerder, omdat je op deze manier de rode kool goed fijn krijgt.
 3. Voeg vervolgens de banaan toe. Pluk de druiven los van hun takjes en voeg ook de rode druiven zonder pit toe aan de groene smoothie.
 4. Zet de blender opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

21 Commentaar

 1. Leuk recept ga vandaag voor de eerste keer rode kool toevoegen.. alleen een tip om de pitten van de druiven er juist in te laten ze zijn super gezond en waardevol..

 2. Hij was inderdaad weer heerlijk lekker ik snijd de volgende keer ook wat meer kool en iets minder druiven en misschien een halve banaan hij had nu vrij veel suikers en koolhydraten waar de diëtiste niet blij van werd maar ik pas hem gewoon wat aan.
  Mij benieuwen wat ik overhoud aan suikers en koolhydraten!! Dat is mijn struikelblok nog wel eens voor diabetespatiënten zoals mijn man maar ik vind het o zo lekker allemaal.

 3. Ik had deze keer 1 zak voorgesneden rode kool van 300 gram gekocht en helemaal gebruikt en het smaakte goed.al was het dan 100 gr teveel.

 4. Leuk een smoothie met deze kleur. Ik had geen amandelen meer en heb deze met water gemaakt. Het is een top smoothie en wordt herhaald maar dan met amandelen er in.

 5. Ik vindt de kleur zo mooi dus dacht die ga ik maken. En ja de kleur is werkelijk prachtig en de smaak heel zacht. Bedankt ga hem zeker vaker maken.

   1. Ik vind het heerlijk rode kool met ananas en banaan ,kiwi met water en scheutje kokosmelk. Gelijk voor 3 maaltijden gebruikt.
    Gebruikte al wel groene en witte en spitskool. Daar is nu dus de rode kool aan toegevoegd.

 6. Lekker, mijn eigen variatie op gemaakt met wat ik in huis had: rode spitskool, witte druiven, banaan en water (geen tijd voor amandelmelk). Mooi kleureffect, roze-paars! En vrij neutraal van smaak, zoon van 8 vond hem ook lekker. ‘Mag ik een slokje proeven?’ werd een heel glas.

  1. 😀 heeft hij ook zijn vitaminen, mineralen en vezels weer binnen ;-). Belangrijk gezien slechts 1% van de kinderen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit halen (bron: Nationaal Kompas).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *