Over de rode kool salade met tahin dressing

Deze rode kool salade met tahin dressing is zo verrassend lekker door de tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Erg lekker recept!

Wees wel zuinig met tahin. Tahin bevat per 100 gram zo’n 650 kcal. Een eetlepel bevat ongeveer zo’n 15 gram. In deze dressing gebruik ik slechts 2 eetlepels en dat komt dan neer op zo’n 195 kcal. Ter vergelijking, die 150 gram wortelen bevatten 50 kcal. Dat is dus slechts 1/3 vergeleken bij die 2 eetlepels tahin.

In dit kader vertel ik ook zo vaak dat wanneer je wilt afvallen, dat je met kleine aanpassingen al maximaal resultaat kunt behalen. Een eetlepel tahin bevat dus een kleine 100 kcal, net als een eetlepel olijfolie. Eet je in een bepaalde periode 7.000 kcal meer dan je verbruikt, dan komt je 1 kg aan. Wanneer je doorrekent, dan kom je er achter dat elke dag 100 kcal meer tot je nemen dan je die dag verbruikt, in een jaar tijd leidt tot 5kg overgewicht.

Natuurlijk maakt het ook uit wat je eet. Haal je dagelijkse energiebehoefte uit alleen maar groenten of uit een pak suiker, dan zal je lichaam daar zeker anders mee omgaan. Sport je veel, dan verbruik je per dag ook weer meer kcal. Wil je een slank lichaam, dan zul je dus een goede balans moeten vinden tussen hoeveel je eet en hoeveel je verbrandt. Belangrijk is het daarbij dus om gezonde keuzes te maken. Dat gaat vast en zeker lukken met alle recepten die je hier op deze site vindt.

Het rode kool salade met tahin dressing recept

Rode kool salade met tahin dressing
Rode kool salade met tahin dressing
Stemmen: 20
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode kool salade met tahin dressing
Rode kool salade met tahin dressing
Stemmen: 20
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook als eerste de quinoa volgens de verpakking.
  2. Ik maak gebruik van voorgesneden rode kool en wortel. Als ik dat niet zou doen, dan red ik het niet om het recept binnen 15 minuten te bereiden.
  3. Doe de rode kool en wortel in een grote kom.
  4. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg die toe aan de rode kool en wortel.
  5. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de koriander fijn. Voeg ook dit toe aan de groenten in de grote kom.
  6. Dit is de basis voor de salade, nu is het tijd om de dressing te maken.
  7. Meng de volgende ingrediënten en mix het tot een egale dressing: - limoen, het sap - tahin - geraspte gember - sojasaus - honing - appelazijn - sesamolie
  8. Wacht even tot de quinoa klaar is en schenk dan de dressing door de quinoa heen. Hussel het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de quinoa toe aan de salade en hussel dat geheel ook weer goed door elkaar. Klaar is de rode kool salade met tahin dressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.