Quinoa
Spread the love!

Over Quinoa de onbekende krachtpatser

Quinoa is een echte wonder voedsel. Het bevat ongeveer tweemaal zoveel eiwitten vergeleken bij gewone granen, minder koolhydraten en een dosis gezonde vetten. Daarbij wordt het beschouwd als een “volledige” eiwit. Dat betekent dat het net zoals vlees, eieren en zuivel, dat quinoa alle essentiële aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen.

Quinoa werd als een heilig voedsel bestempeld door de Inca’s. Quinoa (uitgesproken als kien-wah) biedt een breed scala aan vitaminen en mineralen. Dit zaad bevat meer eiwit dan de meeste granen (22 gram per milliliter een cup/250 ongekookt) en wordt beschouwd als een compleet eiwit, want het bevat alle acht essentiële aminozuren we nodig hebben voor spierweefsel ontwikkeling.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In vergelijking met tarwe, gerst en maïs heeft Quinoa een hoger gehalte calcium, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, koper, mangaan en zink. En een lagere gehalte natrium. Het is glutenvrij en krijgt ook een eervolle vermelding voor de lage waardes verzadigde vetten (een gram vet per enkele cup/250 milliliter ongekookt quinoa).

Hoe kun je Quinoa inzetten

Quinoa is een goede vervanger voor rijst, je kunt het toevoegen aan soepen, salades of desserts. Heel veelzijdig en gezond spul dus. Gewoon te vinden in de supermarkt, naast de rijst. Het pak in het plaatje komt gewoon bij de Albert Heijn vandaan.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

  1. Tip: ik heb de quinoa gekookt in groentenbouillon. Geeft wat ‘pep’ aan het recept en je kunt zout weglaten. Lekker met op de huid gebakken zalm die aan die aan de bovenkant is ingesmeerd met harissa.(bijna gaarbakken op de huid en dan nog even omdraaien) Erg lekkere combinatie met de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *