Over Quinoa de onbekende krachtpatser
Quinoa is een echte wonder voedsel. Het bevat ongeveer tweemaal zoveel eiwitten vergeleken bij gewone granen, minder koolhydraten en een dosis gezonde vetten. Daarbij wordt het beschouwd als een “volledige” eiwit. Dat betekent dat het net zoals vlees, eieren en zuivel, dat quinoa alle essentiĂ«le aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen.
Quinoa werd als een heilig voedsel bestempeld door de Inca’s. Quinoa (uitgesproken als kien-wah) biedt een breed scala aan vitaminen en mineralen. Dit zaad bevat meer eiwit dan de meeste granen (22 gram per milliliter een cup/250 ongekookt) en wordt beschouwd als een compleet eiwit, want het bevat alle acht essentiĂ«le aminozuren we nodig hebben voor spierweefsel ontwikkeling.
In vergelijking met tarwe, gerst en maĂŻs heeft Quinoa een hoger gehalte calcium, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, koper, mangaan en zink. En een lagere gehalte natrium. Het is glutenvrij en krijgt ook een eervolle vermelding voor de lage waardes verzadigde vetten (een gram vet per enkele cup/250 milliliter ongekookt quinoa).
-
Het boek âAfvallen is k*tâ
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ă©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek âEen Bron Van Energieâ
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Hoe kun je Quinoa inzetten
Quinoa is een goede vervanger voor rijst, je kunt het toevoegen aan soepen, salades of desserts. Heel veelzijdig en gezond spul dus. Gewoon te vinden in de supermarkt, naast de rijst. Het pak in het plaatje komt gewoon bij de Albert Heijn vandaan.
Tip: ik heb de quinoa gekookt in groentenbouillon. Geeft wat ‘pep’ aan het recept en je kunt zout weglaten. Lekker met op de huid gebakken zalm die aan die aan de bovenkant is ingesmeerd met harissa.(bijna gaarbakken op de huid en dan nog even omdraaien) Erg lekkere combinatie met de salade.