Over het Chili Con Pollo (eenpansgerecht) recept
Deze Chili Con Pollo is echt een heel simpel gerecht. Je hebt alleen wel een gebraden kip nodig. Die kun je natuurlijk tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kopen.
Dit is weer een lekker simpel en uitermate voedzaam gerecht. Heb je nu geen zin om gebraden kip te kopen of zelf te braden? Dan kun je het gerecht natuurlijk ook met gebakken kipfilet maken. Zet gewoon een pan op het vuur. Braad de kipfilet en “pluk” deze vervolgens aan stukken met behulp van twee vorken. Waarom niet snijden? Dat heeft te maken met de structuur. Die stukjes gescheurde kip geven een net wat andere smaakbeleving dan netjes gesneden blokjes.
Smaak is namelijk veel meer dan alleen het product. Zo maakt het zelfs verschil welk servies je gebruikt. Welke kleur het heeft. Hoe groot het is en wat de vorm is. Het maakt zelfs verschil of het handvat van je bestek glad of geribbeld is. Onbewust spelen al dat soort zaken een rol. Zelf hoe licht de ruimte is waar je eet en welke muziek aanstaat. Met wie je samen bent, of dat je het alleen eet. Smaak is enorm subjectief. Hier zijn ook leuke boeken over geschreven, je staat versteld als je leest wat allemaal van invloed is.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Daar maakt de voedingsindustrie trouwens dankbaar gebruik van. Die testen zelfs verschillende soort kraakgeluiden van een chipje. Ja, die industrie weet ons heel goed te beïnvloeden.
Maar goed, weer even terug naar de Chili Con Pollo. Het is dus gewoon een variant op chili con carne, maar dan met kip. Waarom het zo lekker voedzaam is? Je eet weer een dikke 300 gram groenten per persoon. Bam! Gelijk, met slechts 1 maaltijd, nuttig je al meer dan de aanbevolen hoeveelheid voor een dag. Het bevat een portie peulvruchten. Het advies is om die zeker 1 keer per week te nuttigen. Boordevol vezels. Je krijgt ook je eiwitten binnen. In dierlijke vorm, maar zonder te veel verzadigd vet. De kruiden die ik gebruik bevatten geen zout. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt. Ideaal, zeker gezien de gemiddelde Nederlander dik boven de aanbeveling zit om niet meer dan 6 gram zout per dag te nuttigen.
Oh! En had ik al gezegd dat het vooral gewoon erg lekker is deze Chili Con Pollo? ❤️
Het Chili Con Pollo (eenpansgerecht) recept
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 165 gram cannellinibonen
- 300 gram gegrilde halve kip
- 1 stuk Italiaanse roerbakgroente
- 1 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 7,5 gram koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode peper
- 390 gram tomatenblokjes met knoflook
- 1 beetje zout
- Doe olijfolie in een hapjespan.
- Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe.
- Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden.
- Roerbak dit kort.
- Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
- Voeg de cannellinibonen toe.
- Snijd de rode peper, in de lengte, door midden. Verwijder de zaadlijst en zaadjes. Ga je voor pikant, voeg dan een klein beetje toe van die zaadjes en zaadlijst. Hak de rode peper fijn en voeg deze toe.
- Laat het geheel even pruttelen.
- Pluk ondertussen 300 gram vlees van de gegrilde halve kip.
- Voeg de stukjes kip toe en verwarm het geheel nog even goed.
- Hak de koriander fijn en voeg deze toe.
- Breng het geheel op smaak met zout en de balsamicoazijn.
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Klaar is de Chili Con Pollo. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dit recept staat bij ons in het rijtje herhaal recepten
In plaats van Italiaanse roerbak koop ik de Thaise, daar zit al rode peper in.
Dat goed te horen! 😊👍 En leuk om te lezen dat het ook lekker is met de Thaise groenten, dat vinden anderen vast ook leuk om te weten.
Vandaag gemaakt en het was heerlijk! Lekker met bloemkoolrijst!
Fijn te horen, dankjewel voor het berichtje!
Ook hier gaat hij in het bewaarmapje.
Echt lekker.
Dat is altijd leuk om te lezen, dankjewel voor het berichtje! 💪👍
Super lekkere maaltijd gaat op mijn favorieten lijstje
Goed te horen!