Het Chili Con Pollo (eenpansgerecht) recept

Chili Con Pollo (eenpansgerecht)
Chili Con Pollo (eenpansgerecht)
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Chili Con Pollo is echt een heel simpel gerecht. Je hebt alleen wel een gebraden kip nodig. Die kun je natuurlijk tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kopen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Chili Con Pollo (eenpansgerecht)
Chili Con Pollo (eenpansgerecht)
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Chili Con Pollo is echt een heel simpel gerecht. Je hebt alleen wel een gebraden kip nodig. Die kun je natuurlijk tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kopen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe olijfolie in een hapjespan.
  2. Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe.
  3. Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden.
  4. Roerbak dit kort.
  5. Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
  6. Voeg de cannellinibonen toe.
  7. Snijd de rode peper, in de lengte, door midden. Verwijder de zaadlijst en zaadjes. Ga je voor pikant, voeg dan een klein beetje toe van die zaadjes en zaadlijst. Hak de rode peper fijn en voeg deze toe.
  8. Laat het geheel even pruttelen.
  9. Pluk ondertussen 300 gram vlees van de gegrilde halve kip.
  10. Voeg de stukjes kip toe en verwarm het geheel nog even goed.
  11. Hak de koriander fijn en voeg deze toe.
  12. Breng het geheel op smaak met zout en de balsamicoazijn.
  13. Verdeel het gerecht over de borden.
  14. Klaar is de Chili Con Pollo. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Chili Con Pollo (eenpansgerecht) recept

Deze Chili Con Pollo is echt een heel simpel gerecht. Je hebt alleen wel een gebraden kip nodig. Die kun je natuurlijk tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kopen.

Dit is weer een lekker simpel en uitermate voedzaam gerecht. Heb je nu geen zin om gebraden kip te kopen of zelf te braden? Dan kun je het gerecht natuurlijk ook met gebakken kipfilet maken. Zet gewoon een pan op het vuur. Braad de kipfilet en “pluk” deze vervolgens aan stukken met behulp van twee vorken. Waarom niet snijden? Dat heeft te maken met de structuur. Die stukjes gescheurde kip geven een net wat andere smaakbeleving dan netjes gesneden blokjes.

Smaak is namelijk veel meer dan alleen het product. Zo maakt het zelfs verschil welk servies je gebruikt. Welke kleur het heeft. Hoe groot het is en wat de vorm is. Het maakt zelfs verschil of het handvat van je bestek glad of geribbeld is. Onbewust spelen al dat soort zaken een rol. Zelf hoe licht de ruimte is waar je eet en welke muziek aanstaat. Met wie je samen bent, of dat je het alleen eet. Smaak is enorm subjectief. Hier zijn ook leuke boeken over geschreven, je staat versteld als je leest wat allemaal van invloed is.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Daar maakt de voedingsindustrie trouwens dankbaar gebruik van. Die testen zelfs verschillende soort kraakgeluiden van een chipje. Ja, die industrie weet ons heel goed te beïnvloeden.

Maar goed, weer even terug naar de Chili Con Pollo. Het is dus gewoon een variant op chili con carne, maar dan met kip. Waarom het zo lekker voedzaam is? Je eet weer een dikke 300 gram groenten per persoon. Bam! Gelijk, met slechts 1 maaltijd, nuttig je al meer dan de aanbevolen hoeveelheid voor een dag. Het bevat een portie peulvruchten. Het advies is om die zeker 1 keer per week te nuttigen. Boordevol vezels. Je krijgt ook je eiwitten binnen. In dierlijke vorm, maar zonder te veel verzadigd vet. De kruiden die ik gebruik bevatten geen zout. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt. Ideaal, zeker gezien de gemiddelde Nederlander dik boven de aanbeveling zit om niet meer dan 6 gram zout per dag te nuttigen.

Oh! En had ik al gezegd dat het vooral gewoon erg lekker is deze Chili Con Pollo? ❤️

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.