Over pasta primavera (lente pasta)

De pasta primavera kent geen vaste ingrediënten. Het is gewoon een lente pasta. Ook lekker in andere jaargetijden hoor. Het gaat er om dat het een pasta met verse groente is. Soms wordt er vlees of vis toegevoegd, maar de focus ligt op de groentes.

Meestal maakt je pasta primavera met “korte” pasta’s zoals, penne, farfalle, rigatoni en fusilli. Als je het gerecht maakt met langere pasta’s zoals spaghetti of fettuccine, dan hoort de groente julienne gesneden te zijn. Gelijk aan de vorm van de pasta.

Dat gaan we hier ook doen. Als je geen held met snijden bent, dan zijn er ook genoeg julienne snijders te vinden. Kijk eens in een kookwinkel. Je hebt ze in de vorm van dunschillers, tot en met hele apparaten die je zelfs op dikte kunt instellen.

In dit geval adviseer ik je een mandoline (keukengerei) te kopen. Anders ben je veel te lang bezig met het julienne snijden. Zie ook het artikel “Snijden met een mandoline” op deze website. En geloof me, als je de groente grof snijdt is dit gerecht lang zo lekker niet.

Het pasta primavera (lente pasta) recept

Pasta primavera (lente pasta)
Pasta primavera (lente pasta)
Stemmen: 8
Score: 3.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pasta primavera (lente pasta)
Pasta primavera (lente pasta)
Stemmen: 8
Score: 3.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bereid de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook, courgettes, wortelen, rode paprika en de zongedroogde tomaten. De rode paprika, knoflook en zongedroogde tomaten met een mes en de courgette en wortelen met de mandoline.
  3. Zet vervolgens een pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie. Roerbak eerst kort de knoflook. Doe er daarna de courgettes, wortelen, erwten and de rode paprika bij. Roerbak het geheel ongeveer 7 minuten.
  4. Voeg de spinazie en de zongedroogde tomaten toe. Roerbak dit kort totdat de spinazie gaat slinken. Let op, dat gaat ineens heel snel. Bak de spinazie niet helemaal stuk. Haal de pan vlak voordat de spinazie klaar is van het vuur.
  5. Voeg peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden toe naar smaak.
  6. Giet de pasta af. Doe de pasta bij de roerbak groente en hussel het geheel goed.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.