Witte bonendip
Spread the love!

Over de witte bonendip

De witte bonendip is een dip gemaakt met… witte bonen :-). Dat vermoeden had je natuurlijk al. Witte bonen zijn uitermate geschikt om een lekkere dip mee te maken.

Let wel, dit recept past op zichzelf niet binnen het Alkaline eetpatroon dat achter elk recept op deze site schuilt. Dat komt omdat witte bonen licht verzurend werken. Dat is echter heel makkelijk op te lossen. Ikzelf gebruik altijd komkommer en bijvoorbeeld paprika of wortel om mee te dippen. Op die manier trek je de balans weer recht. Die werken namelijk weer base vormend.

Op die manier heb je een ideaal borrelhapje of je kunt de witte bonendip onderdeel maken van een complete tapas maaltijd.

Hier vind je nog meer borrelhapjes.

Daarnaast is het relatief gezien ook een caloriearme oplossing voor tijdens de borrel. Deze dip bevat in totaal zo’n  250 kcal. Daar komt 50 kcal bij in verband met een hele komkommer en 38 kcal in verband met een hele paprika. Dit is echt voldoende voor vier personen.

Wil je er een complete avondmaaltijd van maken, dan is het voldoende voor twee personen en kun je er nog een klein beetje gedroogde worst of een stukje kaas naast serveren. Dan heb je ineens een complete maaltijd.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het witte bonendip recept

Witte bonendip
Witte bonendip
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Witte bonendip
Witte bonendip
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Je hebt hiervoor een keukenapparaat met een s-mesje nodig of een staafmixer.
  2. Vervolgens is het heel simpel. Giet de cannellinibonen af en en bewaar wat van het vocht.
  3. Voeg de cannellinibonen, de knoflook, de theelepel paprikapoeder en een beetje peper en zout bij elkaar. Voeg een heel klein beetje vocht van de bonen toe en blend het geheel tot een egale witte bonendip. Zit er te weinig vocht in de pot of het blik, dan kun je ook water toevoegen. Je kunt ook altijd een beetje extra vocht toevoegen als je de dip nog wat te dik vindt.
  4. Hak vervolgens de koriander fijn en roer deze door de dip heen. Je kunt de koriander er ook doorheen blenden. Probeer het beide eens en kies wat jij het lekkerste vindt.
  5. En klaar is je witte bonendip, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *