Over het romige zalmsalade recept

Deze romige zalmsalade is om je vingers bij op te eten. Top hoofdgerecht, maar de zalmsalade kan ook prima een bijgerecht zijn. Bijvoorbeeld op een buffettafel of tijdens een bbq. Ideaal, gezond en superlekker!

Gerookte zalm is sowieso een fijn ingrediënt. Het zorgt voor ontzettend veel smaak aan een gerecht. Het advies is om wel te kiezen voor een gerookte zalm met een keurmerk. Je hebt dan de keuze uit MSC (wilde zalm), ASC (kweekzalm) en biologisch (ook kweekzalm). Dat zijn de beste keurmerken. In dit artikel lees je meer over de verschillende keurmerken.

 • Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….

 • Krijg toegang tot de voedingswaarden van alle recepten, een pagina waar je jouw favoriete recepten kunt bewaren en bespaar veel tijd door simpel een boodschappenlijst te printen op basis van de door jou uitgekozen recepten. Lees verder….

Kweekzalm vs wilde zalm

Qua voedingswaarden verschilt kweekzalm nogal van wilde zalm en dat weten maar weinig mensen. Dat de voedingswaarden verschillen, komt doordat kweekzalm iets meer vetgemest wordt. Het resultaat zie je ook terug in de hoeveel vet die kweekzalm bevat ten opzichte van wilde zalm en dat betekent ook dat kweekzalm aardig wat meer calorieën bevat. Dat is allemaal niet slecht, het verschilt gewoon.

Kweekzalm bevat ook meer omega-3 en de meeste Nederlanders hebben een tekort aan omega-3. Dat komt omdat slechts 34% van de volwassenen één keer per week vis eet. Dus er valt ook wat te zeggen voor de keuze voor kweekzalm als je deze romige zalmsalade maakt. Het belangrijkste is dat het een goed keurmerk heeft.

Crème fraîche light voor de zalmsalade

Voor de crème fraîche in deze romige zalmsalade, gebruik ik heel doelbewust de crème fraîche light. Anders bevat deze romige zalmsalade te veel verzadigd vet. Verzadigd vet is niet slecht, maar overal waar ‘te’ voor staat is ongezond. Zo simpel is het eigenlijk. Net als 2 liter water op een dag drinken gezond is, maar 5 liter water in een uur drinken ervoor zorgt dat je in het ziekenhuis belandt met watervergiftiging.

Maar laten we het gezellig houden 🤪. Ik ben vooral benieuwd wat jij van deze romige zalmsalade vindt! Laat het even weten in een reactie onder het recept. Daar maak je mij weer superblij mee. Enjoy!

Het romige zalmsalade recept

Romige zalmsalade
Romige zalmsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige zalmsalade is om je vingers bij op te eten. Top hoofdgerecht, maar de zalmsalade kan ook prima een bijgerecht zijn.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romige zalmsalade
Romige zalmsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige zalmsalade is om je vingers bij op te eten. Top hoofdgerecht, maar de zalmsalade kan ook prima een bijgerecht zijn.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de olijfolie in een pan en wok de CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes zoals aangegeven op de verpakking, met een beetje zout.
 2. Doe de crème fraîche light, mierikswortel, dille en peper in een grote kom. Mix het geheel tot een egaal geheel.
 3. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in de kom.
 4. Snijd de plakjes gerookte zalm in blokjes en voeg deze ook toe.
 5. Voeg de aardappelblokjes toe zodra deze klaar zijn.
 6. Hussel het geheel goed door elkaar.
 7. Verdeel de romige zalmsalade over de kommen.
 8. Snijd de bieslook in dunne ringetjes en garneer het gerecht met de bieslook.
 9. Klaar is de romige zalmsalade. Eet smakelijk!
 10. Laat even in een reactie, onder het recept, weten wat jij ervan vond.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.