Snijden met een mandoline
Spread the love!

Over snijden met een mandoline

Het gaat hier niet om een mandoline waar je muziek mee kunt maken. Het gaat om een uitvinding voor in de keuken die zeker al een eeuw oud is en zorgt er voor dat je snel en gemakkelijk groentes kun snijden. Tegenwoordig zijn mandolines instelbaar op verschillende standen, van plakjes tot julienne.

Iets meer informatie over de mandoline kun je ook op WikiPedia vinden.

Ikzelf heb een Zyliss (E11570) bij de Sligro gekocht voor 17,79 euro inclusief BTW. Dat is relatief goedkoop. Er zijn namelijk zelfs professionele mandolines die kosten over de 200 euro per stuk, zoals de Mandoline V-Pro van De Buyer bijvoorbeeld. Veel betere kwaliteit, maar dus ook veel duurder.

Wil je echt goedkoop, dan zijn er ook dunschillers die julienne kunnen snijden. Dat gaat wel minder snel en gemakkelijk en het is lastiger om de groente helemaal julienne te snijden, omdat je altijd een plakje overhoud wat je met zo’n dunschiller niet meer kunt snijden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Keuze genoeg dus!

Waar vind je een (hand) mandoline

Even goed zoeken op het internet. Ze zijn gemakkelijk online te bestellen. Ga je liever naar een winkel in de buurt, zoek dan naar specifieke kookwinkels. Vaak te vinden in de wat grotere winkel centra en woonboulevards.

Wil je de weg van de minste weerstand, de Bijenkorf heeft ze zeker in hun assortiment.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *