Summer green smoothie
Spread the love!

Over de summer green smoothie

Deze summer green smoothie is super licht en fris. Daarom de naam summer green. Zomers en de kracht van een groene smoothie. Zeker een smoothie waarmee je een beginnende smoothie drinker kunt overhalen, zo lekker licht is deze.

Er zitten ook paranoten in.  Ze geven aan deze smoothie net een tikje zoete en romerige smaak.

In Brazilië noemt men de paranoot ‘castanhas do Pará’, naar Pará. De Nederlandse naam is hiervan afgeleid. Paranoten zijn ook bekend onder de naam Brazielnoten of Amazonianoten. Paranoten worden onder andere gebruikt in studentenhaver. Ze bevatten 65% vet, 17% eiwit en 9% koolhydraten. Ze zijn daarnaast een goede bron van de antioxidanten selenium en vitamine E. Ook bevatten ze de mineralen magnesium, zink, calcium en ijzer.

Er gaan maar 4 ingrediënten in waarvan je er eigenlijk maar 1 echt hoeft te snijden. Deze smoothie behoort dus tot een van de snelere smoothies en ook weer super gezond!

Het summer green smoothie recept

Summer green smoothie
Summer green smoothie
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Summer green smoothie
Summer green smoothie
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de citroen door midden en pers het sap eruit met een citrus pers.
 2. Doe het sap in de blender en doe gelijk de paranoten erbij.
 3. Snijd de komkommer in dikke plakken en voeg die ook toe.
 4. Pel de banaan en breek hem in stukjes en doe die samen met de hand vol verse koriander er ook bij.
 5. Voeg ongeveer een half glas water toe en zet de blender aan. Wacht totdat het weer een mooi egaal geheel is geworden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

 1. Hallo Carlo,
  Met heel veel plezier heb ik je smoothies doorgelezen, en ik ben inmiddels begonnen met het maken ervan.
  Zijn deze smoothies bedoeld als ontbijt, kan het ook tussendoor of krijg je dan misschien teveel suikers binnen? De hele dag fruit eten is niet goed vanwege de suikers, maar hoeveel “te vee”l is weet ik eigenlijk niet.

  Groetjes Marianne

  1. Hi Marianne,

   Ik drink een smoothie als ontbijt. Je zou ze ook prima als tussendoortje kunnen drinken. In een smoothie zitten relatief juist weinig suikers, ondanks het fruit dat erin zit.

   Kijk maar eens naar de vergelijking tussen een groene smoothie en 2 boterhammen met kaas: https://supersnelgezond.nl/groene-smoothie-vs-boterhammen-met-kaas/

   Daarnaast zorgen de vezels in een groene smoothie dat de suikers langzaam worden opgenomen. Dat is ook weer een voordeel.

   Groetjes,

   Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *