Courgette banaan mango smoothie
Spread the love!

Over de courgette banaan mango smoothie

Dit is weer zo’n heerlijk lichtgroene smoothie, de courgette banaan mango smoothie. Lekker zoet en romig. Ideaal recept om de dag fris mee te starten!

Het Alkaline (zuur-base) dieet adviseert om de helft van je groente en fruit rauw te eten. Waarom vraag je jezelf misschien af? Het is eigenlijk heel simpel. Door het koken van eten verlies je allerlei belangrijke voedingstoffen.

Neem bijvoorbeeld de courgette in deze smoothie. Zou je courgette koken, dan gebeurt er het volgende:

 • Het eiwit gehalte daalt met 25%
 • Het aantal koolhydraten daalt met meer dan 50%
 • Bijna de helft van de voedingsvezels gaan verloren
 • Je verliest een derde aan Calcium
 • Je raakt ongeveer een derde aan vitamine B2 en B6 kwijt
 • En met stip op nummer 1; het vitamine C gehalte neemt met iets meer dan 80% af

Dat is best een enorm verschil. Zeker als je bedenkt dat je van de vitamine C als volwassene zo’n 70 mg per dag nodig hebt. Met deze smoothie ben je al een aardig end op weg. Zeker omdat je de courgette rauw eet. Een rauwe courgette bevat per 100 gram zo’n 16 mg vitamine C. Nog los van alle andere ingrediënten. En rauw is een courgette ook lekker, vooral in deze smoothie!

Een tip: Op de pagina van de “Banaan mango kokoswater smoothie” staat een filmpje hoe je een mango gemakkelijk kunt schillen. Die methode werkt ideaal en scheelt je een hoop tijd vergeleken bij het traditionele schillen.

Het courgette banaan mango smoothie recept

Courgette banaan mango smoothie
Courgette banaan mango smoothie
Stemmen: 10
Score: 4.3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan mango smoothie
Courgette banaan mango smoothie
Stemmen: 10
Score: 4.3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Schil de banaan en breek de banaan in tweeën. Doe deze alvast in de blender.
 2. Neem de courgette. Snijd de uiteinde eraf en snijd de rest van de courgette in stukken. Voeg deze ook toe aan de blender.
 3. Schil nu de mango. Zie hiervoor ook het filmpje op de pagina van de “Banaan mango kokoswater smoothie“. Doe de mango vervolgens ook in de blender.
 4. Voeg als laatste een groot glas water toe.
 5. Zet de blender aan en mix het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

 1. Lijkt mij ook de ideale manier om kinderen (en de wederhelft die iets tegen groenten heeft ;)) stiekem groenten binnen te laten krijgen. Dit kan ik eigenlijk de hele dag wel drinken.. maar met al dat fruit is dat ook niet het beste plan, helaas! 😀

  1. Heel goed! 🙂 Groente is namelijk super belangrijk. Een 8 jaar durend onderzoek onder 65.000 Engelse heeft recent uitgewezen dat we eigenlijk 375 groenten en 300 gram fruit per dag zouden moeten eten. Wie zich daaraan houdt, heeft minsten 40% minder kans om vroegtijdig te overlijden. Het verlaagt de kans op kanker, hartaanvallen en beroerten volgens het onderzoek.

 2. Onze eerste groene smoothie ooit en zowel ik als mijn zoontje vonden hem erg lekker. Ik had geen andijvie, spinazie of boerenkool in huis (ingrediënten waarvan ik inmiddels wist dat ze regelmatig in groene smoothies worden gebruikt) dus googlede even op courgette smoothie en kwam dit recept tegen. Had alles in huis en kon niet wachten tot de ochtend. Wachten heeft geloond: lekker en vullend!

  1. Ikzelf ben ook altijd nog aangenaam verrast hoe goed een courgette het doet in een groene smoothie. Fijne te horen dat jullie beide hem lekker vonden! Op naar de volgende? 🙂

   1. Ja hoor, Carlo, we zijn inmiddels al vele smoothies verder. Ik probeer er dagelijks mee te ontbijten en zoons en manlief genieten regelmatig mee. Wel merk ik dat een 1-persoons portie voor mij aan de erg krappe kant is tot aan de lunch. Vaak neem ik dus tweederde van het geheel en krijgen de mannen de rest voor ‘naast’ hun broodontbijt.

    1. Top! :-). Prima oplossing, toch? Zo krijgen die mannen ook nog wat groente binnen.

     Je kunt er ook altijd nog wat lijzaad of chiazaad aan toevoegen. Door het hoge gehalte aan vezels in die zaden, geeft de groene smoothie vervolgens langer een vol gevoel. Daarnaast zijn vezels super goed voor je darmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.