Banaan mango kokoswater smoothie
Spread the love!

Over de banaan mango kokoswater smoothie

Deze banaan mango kokoswater smoothie is geen groene smoothie maar een fruit smoothie en hij smaakt als een milkshake. Echt briljant lekker deze smoothie!

Voor deze smoothie heb ik het kokoswater uit een echt kokosnoot gebruikt. Ik ben heel eerlijk, ik weet niet zeker of ik het binnen 15 minuten heb bereid deze smoothie. Het openen van een kokosnoot had ik nog nooit eerder gedaan en het neemt stiekem best wat tijd in beslag.

Wel de moeite waard, want vers kokoswater is toch echt veel smaakvoller en gezonder dan de bewerkte variant. Er zijn fabrikanten die beweren dat hun verpakte kokoswater volgens de RAW food principes is geproduceerd. Het antwoord is kort maar krachtig: Het bestaat niet.
Kokoswater moet gepasteuriseerd worden om het een houdbaarheid te geven. Soms is dat maar heel kort. Bijvoorbeeld 30 seconden op 125 graden C, net zoals bij veel andere producten. Dit moeten fabrikanten wel doen, om zo schimmelvorming te voorkomen. Al is het dan maar heel kort, er gaan wel voedingsstoffen verloren en soms zitten er nog extra stoffen bij om het bijvoorbeeld zoeter te maken.

Hier doet een dame het door slechts een paar harde klappen op de kokosnoot te geven met de botte kant van een groot mes. Ik had heel wat meer klappen nodig.

Het banaan mango kokoswater smoothie recept

Banaan mango kokoswater smoothie
Banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Banaan mango kokoswater smoothie
Banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst de mango schoon. En doe het vruchtvlees in de blender.
  2. Schild de bananen en breek ze door midden. Doe deze bij de mango in de blender.
  3. Haal het kokosnootwater uit de kokosnoot en doe deze bij de banaan en mango.
  4. Voeg wat ijsklontjes toe en blend het geheel tot een romige smoothie.
  5. Mocht hij nog iets te dik zijn, omdat er niet genoeg water in de kokosnoot aanwezig was, voeg dan nog wat extra water toe. In mijn geval wat het niet nodig om extra water toe te voegen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *