Paprika banaan munt en amandelmelk smoothie
Spread the love!

Over de paprika banaan munt en amandelmelk smoothie

De paprika banaan munt en amandelmelk smoothie is weer een groene smoothie die er totaal niet groen uit ziet. Daarnaast lekker zoet en nog steeds erg gezond!

Wist je trouwens dat rode, gele en oranje paprika’s bevatten tweemaal zoveel vitamine C als groene, die onrijp zijn. En in een rode paprika zit meer dan 3 keer zo veel vitamine C vergeleken bij sinaasappels.

Prima idee dus om toe te voegen aan deze groene smoothie.

Leuk feitje: Paprikapoeder wordt niet gemaakt van de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Dit is vaak dezelfde soort als, maar een ander ras dan de Spaanse peper die milder van smaak is. Hoe lichter de paprika’s van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.

Het paprika banaan munt en amandelmelk smoothie recept

Paprika banaan munt en amandelmelk smoothie
Paprika banaan munt en amandelmelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paprika banaan munt en amandelmelk smoothie
Paprika banaan munt en amandelmelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst de paprika schoon. Snijd hem door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de twee helften vervolgens ook weer door midden en doe de vier stukken in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze in twee stukken. Voeg deze toe aan de paprika.
  3. Haal een flinke hand blaadjes los van de munt en voeg deze blaadjes toe.
  4. Schenk als laatste een groot glas verse amandelmelk bij de paprika, banaan en munt. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
  5. Met deze smoothie is het handig om hem iets langer te blenden dan normaal. De paprika heeft namelijk een harde schil en die laat zich wat minder snel tot pulp slaan. Kijk dus even goed of je blender het geheel goed heeft kunnen malen, voordat je de groene smoothie uit schenkt in twee glazen.
  6. Proef even of je genoeg munt hebt toegevoegd. Schenkt het vervolgens uit.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Bij het ontbreken van ingrediënten voor de amandelmelk (medjoul dadel) Toch gemaakt en prima combinatie, ik had wel vanille stokje, maar ben die vergeten. De banaan maakt het zoet genoeg, ik had wel een grote banaan 😉 lucky me!:)P Ik maak er nu nog een, want de tweede paprika, was gratis!

    Michel Smult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *