Fruitvliegjes val
Spread the love!

Ook wel eens last van fruitvliegjes?

Heb je er ook wel eens last van met mooi weer? Per ongeluk even een schil van fruit laten liggen? Of een glas wijn laten staan? Of heb je simpelweg potjes met kruiden staan waar ze in zitten?

Fruitvliegjes! Ineens zijn ze overal en ze lijken zich per uur te vermenigvuldigen.

Dan is de zelfgemaakte fruitvliegjes val echt een uitkomst!

De fruitvliegjes val

Waar bestaat de fruitvliegjes val uit? Heel simpel. Een groot glas, een slokje wijn en een stukje bananenschil bijvoorbeeld. In elk geval iets wat flink wat geur afgeeft. Een bananenschil verteerd snel en daar zijn fruitvliegjes dol op. Daarnaast heb je een stukje papier nodig met wat plakband.

De fruitvliegjes kunnen wel naar binnenvliegen, maar vinden hun weg terug niet meer.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Hoe maak je een fruitvliegjes val?

Doe een stukje bananenschil in het grote glas. Voeg hier eventueel een slokje rode wijn aan toe.

Vouw vervolgens het a4tje op zo’n manier dat er een trechter ontstaat. Plak hem vast zodat het a4tje zijn vorm behoud.

Zet het papier dan zo in het glas dat het puntje over de helft rijkt (zie de foto). Plak het papier erna goed aan het glas vast. Via de rand zullen de fruitvliegjes hun weg naar buiten gaan zoeken, dus maak die goed dicht.

Knip met een schaar het overtollige papier weg en klaar is je fruitvliegjes val. Zet hem op een strategische plek en binnen 1-2 uur zul je er al flink wat gevangen hebben.

Diervriendelijk

Ben je diervriendelijk, dan kun je er voor kiezen om de trechter buiten los te maken en de fruitvliegjes eruit te laten.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

  1. Mooie oplossing en leuk omschreven. Je kan ook een fles wijn laten staan, paar druppels afwasmiddel direct in de wijn laten druppelen. Anders ruiken de fruitvliegjes het en zullen ze niet zo snel naar de wijn toe vliegen. Door het afwasmiddel verdrinken ze en binnen enkele dagen is er geen fruitvliegje meer te bekennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *