Pompoen banaan peer sojamelk smoothie
Spread the love!

Over het pompoen banaan peer sojamelk smoothie recept

Dat je deze pompoen banaan peer sojamelk smoothie gezond mag noemen is natuurlijk eigenlijk te bizar. Het is zo lekker, daar moet iets mis mee zijn. Toch?

Nou, nee. Het bevat 100 gram groenten per persoon en één stuk fruit per persoon. Hiermee zit je na je ontbijt al bijna op de helft van de aanbevolen ondergrens van groenten en fruit. Zo wordt het wel heel makkelijk natuurlijk om die gestelde ondergrens te halen 😃👍.

Daarnaast per persoon een klein glaasje sojamelk wat een prima alternatief is voor gewone melk. Soja is een prima plantaardige eiwitbron. Mocht je liever gewone melk kiezen, dan kan dat natuurlijk ook. Beide zijn een prima aanvulling.

Kies je voor sojamelk, dan kun je kiezen voor de gezoete of ongezoete versie. Het verschil is zo’n twee gram suiker per 100 ml. In de smoothie gaat zo’n 165 ml per persoon, dus je komt uit op een verschil van grofweg 3 gram suiker per persoon.

Nu is suiker geen vergif, maar de gemiddelde Nederlander eet/drinkt er wel te veel van. Volgens het RIVM nuttigen we gemiddeld per jaar zo’n 26 kilo van die toegevoegde suikers. Omgerekend is dat iets meer dan 70 gram per dag! Dit terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om niet meer dan 50 gram vrije suikers per dag te nuttigen en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. Vrije suikers zijn toegevoegde suikers zoals in snoep en frisdrank, maar ook de suikers die van nature aanwezig zijn in sappen, siropen, honing en vruchtenconcentraat.

Vanuit dit kader is de variant zonder toegevoegde suiker natuurlijk wel de beste keuze. Welke je ook kiest, het blijft een lekkere smoothie 😉.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het pompoen banaan peer sojamelk smoothie recept

Pompoen banaan peer sojamelk smoothie
Pompoen banaan peer sojamelk smoothie
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen banaan peer sojamelk smoothie
Pompoen banaan peer sojamelk smoothie
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de pompoenblokjes van tevoren en bewaar deze in de koelkast.
  2. Doe de voorgekookte pompoen in de blender.
  3. Schil de banaan en voeg deze toe.
  4. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de peer toe.
  5. Voeg de sojamelk toe.
  6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale pompoen banaan peer sojamelk smoothie.
  7. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Carlo kan ik die sojamelk ook vervangen door wat kokosmelk aan te vullen met water aangezien ik anders melk in huis moet halen en niet vaak gebruik??

    1. Voor een keertje kan dat prima 👍. Let wel, kokosmelk is wel een product dat je beter met mate kunt gebruiken. Dus de melk in sommige smoothies niet altijd door kokosmelk met water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *