Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Spread the love!

Over het pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember recept

Deze pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember is echt zo’n heerlijke herfst-/wintermaaltijd. Het is echt een superlekkere en hartverwarmende soep.

Dit zijn de ingrediënten. Alleen de ui staat niet op de foto.

Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember

Het valt alleen niet mee om hem binnen 15 minuten te bereiden. Toen ik hem voor het eerst maakte was ik net iets meer dan 16 minuten bezig. Een tweede keer lukt het me vast wel om hem binnen 15 minuten te bereiden. Nu weet ik namelijk exact de volgorde van de verschillende stappen.

Je hoeft de pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember natuurlijk niet binnen 15 minuten te bereiden. Het is gewoon een deel van het handelsmerk van deze website. Elk recept is supersnel te bereiden én gezond. Zo word je supersnel gezond 😉.

De ricotta is overigens optioneel. Ikzelf vond het wel een erg lekkere toevoeging, maar de soep is ook zonder de ricotta erg lekker.

Let wel op! Kies je voor een andere ras el hanout kruidenmix dan de Jonnie Boer kruidenmix, dan zit er geheid zout in de kruidenmix. Wees dan zuinig met de kruidenmix en voeg dan niet ook nog extra zout aan het einde toe. In de Jonnie Boer kruidenmix zit geen zout en daarom kun je rustig een flinke theelepel van die kruiden toevoegen. Je voegt dan vooral smaak toe en dan kun je aan het einde bepalen hoeveel zout je nog los wilt toevoegen. Dit zijn de kruiden die in de mix zitten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment.

Ik ben benieuwd wat je van deze pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember vindt! 🙏

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember recept

Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Stemmen: 18
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Stemmen: 18
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een waterkoker.
  2. Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie erin.
  3. Snijd de ui in halve maantjes en doe deze in de pan.
  4. Dreigt het aan te branden? Voeg dan een klein beetje water toe.
  5. Voeg de voorgesneden pompoen toe.
  6. Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes en voeg deze toe.
  7. Voeg de ras el hanout toe.
  8. Rasp de gember en voeg dit toe.
  9. Voeg het kokende water toe en doe een deksel op de pan.
  10. Schil de sinaasappel, controleer de partjes op pitjes en voeg het vruchtvlees toe.
  11. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in stukjes en voeg deze toe.
  12. Laat het geheel even zachtjes koken.
  13. Zet een klein pannetje met anti-aanbaklaag op het vuur.
  14. Doe hier 2 eetlepels olijfolie in.
  15. Zodra de olie warm is, voeg dan de blaadjes salie toe. Frituur de blaadjes kort.
  16. Laat de blaadjes salie even uitlekken in een vergiet en leg ze daarna op een stukje keukenrol om te drogen.
  17. Blend de soep met een staafmixer zodra de pompoen zacht is.
  18. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
  19. Verdeel de soep over de kommen, voeg wat ricotta toe en garneer met de salie.
  20. Klaar is de pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. Nou, het is geen maandag meer haha, maar ik heb em gemaakt! Ik ga nog eel extra ras el hanout toevoegen, maakt het echt lekker!
    Maar het is een echt lekker soepje. Al mist de appel nog. Maar ik heb best wel veel terwijl ik me aan de hoeveelheden heb gehouden. Dus mooi nog extra voor in de vriezer. Dankjewel Carlo!👍

  2. Hi Maria, superleuk om weer zo’n enthousiast berichtje van jou te lezen. Daar maak je mij altijd weer blij mee, dus bij deze: jij ook dankjewel!

  3. Carlo, wat is dit weer een overheerlijk soepje, vroeger zou ik zo’n combi echt niet eten maar door jou site met al die verschillende combi’s maak ik alles en ik moet zeggen er zijn er niet veel die ik echt vies vind en ik leer veel verrassende dingen te eten. Super tof, dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *