Over het Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) recept
Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond!
Wat moet je echt even weten voordat je dit recept maakt? Kies voor 100% pindakaas. Waarom? Omdat die geen toegevoegde suiker, olie en/of zout bevat. Dat maakt deze pindakaas de lekkerste en meest gezonde keuze. Nog een tip: bewaar deze pindakaas in de koelkast. Dan smeert de pindakaas ook net wat lekkerder, op een volkorencracker bijvoorbeeld. Check dan wel weer even of de cracker ook echt gemaakt is van 100% volkorengranen. Daar sjoemelen de boefjes uit de industrie nog wel eens mee 😉.
Verder kies ik heel bewust voor de AH Gevogeltefond. In West-Afrika maken ze de Grondboontjiebotter Sop met okra. Okra is een gezonde en zeer smakelijke exotische groente. Die is maar lastig te krijgen in Nederland. Het zou in de soep ook zorgen voor een bindend effect. De fond zorgt in dit recept voor het bindende effect. Verder bevat het fond relatief weinig zout, maar wel veel smaak. Ideaal voor deze Grondboontjiebotter Sop.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Eigenlijk horen er ook ‘tuin-eieren’ in deze soep. Tuin-eieren zijn Afrikaanse aubergines. Maar ja, we wonen niet in Afrika en ik heb hier in Nederland nog nooit tuin-eieren zien liggen in een winkel. Om die reden heb ik voor de gewone aubergine gekozen.
Verder heb ik Jalapeño peperschijfjes gebruikt om iets van het gemis van de okra en de tuin-eieren op te vangen.
Al met al is het een zeer geslaagde variatie geworden! Ik ben benieuwd wat jij van deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) vindt! Laat het mij even weten in een reactie hieronder ❤️👍.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) recept
Porties |
2 porties |
Kook Tijd |
15 minuten |
|
|
|
Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond!
|
- 380 gram AH Gevogeltefond
- 1 stuk aubergine
- 1 stuk gemberbolletjes stemgember
- 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes
- 7,5 gram peterselie
- 30 gram pinda's
- 50 gram pindakaas
- 390 gram tomatenblokjes
- 1 stuk ui
- Doe de gevogeltefond samen met de tomatenblokjes in een pan.
- Zet de pan op het vuur.
- Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
- Voeg de ui toe aan de gevogeltefond en de tomatenblokjes.
- Snijd de aubergine ook in halve maantjes.
- Voeg de aubergine ook toe aan de rest.
- Voeg het gemberbolletje en de Jalapeño peperschijfjes toe.
- Voeg de pindakaas toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het even koken totdat de aubergine goed zacht geworden is.
- Blend het geheel tot een egale soep.
- Hak de peterselie fijn en roer deze door de soep.
- Verdeel de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) over de kommen.
- Garneer het geheel met wat pinda's en een blaadje peterselie.
- Klaar is de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep). Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dit recept komt niet eens in de buurt van groundnut soup .erg jammer
Wat mis je dan met name? Hoe zou jij de soep maken en met welke ingrediënten?
Een lekkere vullende soep.
Goed te horen, dankjewel voor het berichtje 👍