Zalm uit de oven
Spread the love!

Over de zalm uit de oven

Deze zalm uit de oven staat niet binnen 15 minuten op tafel. Dat kan natuurlijk niet, maar hij is zo lekker dat ik het recept toch met jullie wil delen.

Alle recepten op deze website zijn binnen 15 minuten te bereiden. Dit recept ook, je moet alleen nog even 25 minuten wachten totdat de oven klaar is met zijn deel 😉 .

Sommige mensen vinden ovenrecepten ideaal. In sommige situaties is dat ook zeker zo. Je kunt namelijk alles van tevoren bereiden en de oven doet daarna de rest. Heel handig wanneer mensen komen eten. Je hebt dan alle tijd voor je gasten. Je kunt de bereiding doen voordat je gasten komen en je zet 25 minuten voordat je wilt gaan eten de zalmpakketjes even in de oven en klaar. Ideaal dus!

Het is natuurlijk ook weer niet alleen een verrukkelijk recept, maar ook supergezond! Zelfs extra gezond voor mensen die geen brood eten. Aan brood wordt jodium als supplement toegevoegd om jodiumtekorten in Nederland te voorkomen. Wanneer je geen brood eet dan zul je voldoende jodium uit andere bronnen moeten halen.

Jodium zit van nature in zeevis, schaal- en schelpdieren, algen en wieren en een klein beetje in vlees en eieren. Met deze zalm uit de oven krijg je dus ook het broodnodige jodium binnen, naast allerlei andere essentiële voedingsstoffen.

Vis bevat bijvoorbeeld ook omega-3. Dat is een vetzuur die een ontstekingsremmende werking heeft. De gezondheidsraad raadt niet voor niets aan om regelmatig vis te eten. In Nederland doen we dat in de regel te weinig.

Een tip is om een vaste visdag in te plannen. Dat maakt het een stuk makkelijker om te minimaal 1 keer per week vis te eten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het zalm uit de oven recept

Zalm uit de oven
Zalm uit de oven
Stemmen: 30
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Zalm uit de oven
Zalm uit de oven
Stemmen: 30
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Scheur de zilverfolie in grote stukken.
 3. Smeer de zalm in met een klein beetje olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Leg de zalm in het midden van de zilverfolie.
 4. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en leg deze op de zalm.
 5. Scheur de oesterzwammen aan stukken en leg deze op en naast de zalm.
 6. Halveer de cherrytomaten en leg deze op en naast de zalm.
 7. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine stukjes en strooi deze over de zalm.
 8. Voeg een eetlepel Taggiasche olijven toe.
 9. Verdeel als laatste de zeekraal over het gerecht.
 10. Zorg dat de zalm niet te zwaar bedekt is, anders heb je kans dat de zalm van bovenaf onvoldoende gaart. Het mooiste moment is wanneer de zalm net aan 50 graden is. Dan is de zalm nog wel wat vochtig, maar steviger en niet meer plakkerig.
 11. Vouw de zilverfolie dicht en zet de zalmpakketjes 25 minuten lang in een, op 200 graden Celsius, voorverwarmde oven op een rooster.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Zalm uit de oven stap 1
Zalm uit de oven stap 1
Zalm uit de oven stap 2
Zalm uit de oven stap 2
Zalm uit de oven stap 3
Zalm uit de oven stap 3
Zalm uit de oven stap 4
Zalm uit de oven stap 4
Zalm uit de oven stap 5
Zalm uit de oven stap 5
Zalm uit de oven stap 6
Zalm uit de oven stap 6

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

12 Commentaar

 1. Deze zalm uit de oven vanavond gemaakt én gesmuld. Wat zijn er weer een aantal heerlijke smaken samengevoegd.
  Toppertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *