Het bosbessen-gember pudding v2 recept

Bosbessen-gember pudding v2
Bosbessen-gember pudding v2
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bosbessen-gember pudding v2
Bosbessen-gember pudding v2
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een hoge grote beker.
  2. Voeg de blauwe bessen toe.
  3. Voeg de dadels toe.
  4. Schil de gember. Dit kan heel gemakkelijk door met een theelepel de schil eraf te schrapen. Raps vervolgens de gember en voeg die ook toe.
  5. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap eruit boven de hoge grote beker.
  6. Voeg als laatste het water toe.
  7. Mix het geheel met een staafmixer tot een egale pudding.
  8. Gouden tip! Wanneer je de bosbessen-gember pudding pas later serveert, zet de pudding dan in de koelkast afgedekt met plastic folie. Dan verkleurt hooguit de toplaag een klein beetje. Roer het voor het uitserveren gewoon even door en verdeel het over kleine bakjes.
  9. Klaar is je bosbessen-gember pudding. Het lijkt misschien niet zoveel, maar het vult enorm. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de bosbessen-gember pudding v2

Deze bosbessen-gember pudding heb ikzelf al heel erg vaak gemaakt. Hij is zo superlekker romig en smaakvol dat je me er ‘s nachts wakker voor mag maken. Iedereen die ik het geserveerd heb staat versteld als ik vertel dat er geen room in zit. Gewoon alleen maar groenten en fruit. Supergezond en superlekker!

Dat maakt het ook hét toetje om te serveren wanneer jijzelf of iemand anders allergisch is voor koemelk en/of lactose. Dat komt trouwens steeds vaker voor. Voedselallergieën en niet-allergische voedselovergevoeligheid (voorheen: voedselintolerantie) worden namelijk steeds vaker geconstateerd. We weten alleen niet waarom.

Wel weten we dat een voedselallergie of niet-allergische voedselovergevoeligheid verschillende soorten klachten kunnen veroorzaken. Heb jij dus bijvoorbeeld last van je huid? Dan zou het maar zo kunnen komen door koemelk bijvoorbeeld. Huisartsen zijn hiervan vaak niet op de hoogte. Terwijl ze dat wel zouden moeten zijn. Het staat namelijk netjes beschreven in de NHG-Standaarden voor de huisarts. Deze richtlijnen zijn bedoeld om het medische beleid in de dagelijkse praktijk van de huisarts te ondersteunen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ook zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken. Zie bijvoorbeeld deze wetenschappelijke review. Die beschrijft voeding als mogelijke oorzaak van ontstekingen van de huid (zoals eczeem).

Maar ik dwaal af 🙂 . Het toetje is vooral erg lekker. Hier komt het recept.

PS Dit is overigens de verbeterde versie van dit recept, vandaar de “v2” achter de naam. Iets minder zoet en makkelijker te maken. Enjoy! 🙂

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten. Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app