Over de bimi salade met radijs en notenmelange
Deze bimi salade is stiekem briljant door de fantastische dressing. Met die dressing maakt het bijna niet meer uit welke groentes je in een salade gebruikt.
Een andere truc die wordt toegepast is om de gestoomde bimi’s compleet koud af te spoelen en erna met een beetje agave siroop (of honing) te besprenkelen. Dan nog even goed husselen voordat je het allerlaatste restje water afgiet. Dit zorgt ervoor dat er een licht glazig “zoet water” laagje over de groenten achter blijft. Dat geeft een zeer smaakvol effect aan het gerecht.
Het leukst is het om de dressing voor het overgrote als eerste op het bord te schenken en de groente er bovenop te leggen. Op die manier krijg je af en toe een hint van de dressing tussendoor. Hierdoor krijg je een afwisseling van de pure groente met af en toe een vleug van de smaakvolle dressing. Wel houd ik zelf altijd 1 theelepel dressing per bord achter. Die gaat vlak voor het uitserveren over de groente heen zodat je in elk geval ook ziet dat er wel een dressing bij zit.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het bimi salade met radijs en notenmelange recept
- 1 theelepel agavesiroop
- 1/2 eetlepel appelazijn
- 200 gram bimi
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel gembersiroop
- 50 gram Italiaans salade notenmix
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 bosje radijsjes
- 75 gram veldsla
- 1 theelepel Worcestershiresauce
- 1 beetje zout
- Zet een stoompan met een heel klein laagje water op het vuur. Leg direct de bimi’s in de stoommand. In het totaal duurt het ongeveer 8 minuten voordat het water kookt en de bimi’s gaar zijn. Controleer dit zelf even tussendoor om de ideale tijd te bepalen.
- Doe de veldsla in een grote bak. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Doe ze vervolgens bij de veldsla.
- Spoel de bimi af met ijskoud water en laat ze helemaal afkoelen. Giet het water af en laat een heel klein beetje water achter. Besprenkel de bimi met wat agave siroop (of honing) en schud het geheel nog even goed door elkaar. Giet dan het allerlaatste restje water ook af en doe de bimi bij de veldsla en de radijs.
- Doe de volgende ingrediënten in een glas en roer het geheel tot een egale dressing: - olijf olie - gember siroop, - appel azijn - Dijonmosterd - agave siroop (of honing) - Worcestershire saus - peper en zout
- Schenk het overgrote deel van de dressing over de twee borden. Houd twee theelepels achter
- Verdeel de salade over de twee borden.
- Strooi de notenmelange over de salade en besprenkel met het laatste restje dressing.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Deze salade is echt één van mijn favorieten! In plaats van italiaanse notenmix kan je ook gewoon wat noten uit de kast pakken zoals pecan, amandel en pistache.
Leuk om te horen. Dankjewel voor je berichtje en je tip! 👍😃
Dit was weer een super heerlijk gerecht, we hebben ervan genoten. Alle ingrediënten hebben we wel door elkaar gehusseld.
Dagelijks genieten we van vele gezonde en heerlijke gerechten. Bedankt Carlo!
Fijn te horen, dankjewel voor het delen! 🙏👍
wat is bimi
Dat is een groente die wat lijkt op broccoli: http://www.ah.nl/producten/product/wi192851/ah-bimi