Het bimi salade met radijs en notenmelange recept

Bimi salade met radijs en notenmelange
Bimi salade met radijs en notenmelange
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bimi salade met radijs en notenmelange
Bimi salade met radijs en notenmelange
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een stoompan met een heel klein laagje water op het vuur. Leg direct de bimi’s in de stoommand. In het totaal duurt het ongeveer 8 minuten voordat het water kookt en de bimi’s gaar zijn. Controleer dit zelf even tussendoor om de ideale tijd te bepalen.
  2. Doe de veldsla in een grote bak. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Doe ze vervolgens bij de veldsla.
  3. Spoel de bimi af met ijskoud water en laat ze helemaal afkoelen. Giet het water af en laat een heel klein beetje water achter. Besprenkel de bimi met wat agave siroop (of honing) en schud het geheel nog even goed door elkaar. Giet dan het allerlaatste restje water ook af en doe de bimi bij de veldsla en de radijs.
  4. Doe de volgende ingrediënten in een glas en roer het geheel tot een egale dressing: - olijf olie - gember siroop, - appel azijn - Dijonmosterd - agave siroop (of honing) - Worcestershire saus - peper en zout
  5. Schenk het overgrote deel van de dressing over de twee borden. Houd twee theelepels achter
  6. Verdeel de salade over de twee borden.
  7. Strooi de notenmelange over de salade en besprenkel met het laatste restje dressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de bimi salade met radijs en notenmelange

Deze bimi salade is stiekem briljant door de fantastische dressing. Met die dressing maakt het bijna niet meer uit welke groentes je in een salade gebruikt.

Een andere truc die wordt toegepast is om de gestoomde bimi’s compleet koud af te spoelen en erna met een beetje agave siroop (of honing) te besprenkelen. Dan nog even goed husselen voordat je het allerlaatste restje water afgiet. Dit zorgt ervoor dat er een licht glazig “zoet water” laagje over de groenten achter blijft. Dat geeft een zeer smaakvol effect aan het gerecht.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het leukst is het om de dressing voor het overgrote als eerste op het bord te schenken en de groente er bovenop te leggen. Op die manier krijg je af en toe een hint van de dressing tussendoor. Hierdoor krijg je een afwisseling van de pure groente met af en toe een vleug van de smaakvolle dressing. Wel houd ik zelf altijd 1 theelepel dressing per bord achter. Die gaat vlak voor het uitserveren over de groente heen zodat je in elk geval ook ziet dat er wel een dressing bij zit.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo Kool.