Bimi salade met radijs en notenmelange
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een stoompan met een heel klein laagje water op het vuur. Leg direct de bimi’s in de stoommand. In het totaal duurt het ongeveer 8 minuten voordat het water kookt en de bimi’s gaar zijn. Controleer dit zelf even tussendoor om de ideale tijd te bepalen.
  2. Doe de veldsla in een grote bak. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Doe ze vervolgens bij de veldsla.
  3. Spoel de bimi af met ijskoud water en laat ze helemaal afkoelen. Giet het water af en laat een heel klein beetje water achter. Besprenkel de bimi met wat agave siroop (of honing) en schud het geheel nog even goed door elkaar. Giet dan het allerlaatste restje water ook af en doe de bimi bij de veldsla en de radijs.
  4. Doe de volgende ingrediënten in een glas en roer het geheel tot een egale dressing: – olijf olie – gember siroop, – appel azijn – Dijonmosterd – agave siroop (of honing) – Worcestershire saus – peper en zout
  5. Schenk het overgrote deel van de dressing over de twee borden. Houd twee theelepels achter
  6. Verdeel de salade over de twee borden.
  7. Strooi de notenmelange over de salade en besprenkel met het laatste restje dressing.
SupersnelGezond.nl