Thaise groene curry met vis
Spread the love!

Over de Thaise groene curry met vis

Deze Thaise groene curry met vis is razendsnel te bereiden. Natuurlijk is het gerecht ook weer erg lekker en gezond. Ruim 3 ons groente per persoon.

In eerste instantie denk je misschien dat dit gerecht best wel wat kcal zal bevatten. Het is een grote maaltijd en er zit kokosolie in. Echter heb ik gekozen voor een kokosmelk die helemaal niet zo veel kcal bevat. Voor de rest valt het ook reuze mee, kijk maar.

400 gram Oosterse wokgroente = 104 kcal
250 gram taugé = 53 kcal
300 gram pangasiusfilet = 195 kcal
200 ml kokosmelk, Fair Trade = 324 kcal
7,5 gram basilicum = 3,6 kcal
2 eetlepels groene curry = 62 kcal
2 eetlepels vissaus = 18 kcal
1/2 limoen, het sap = 10 kcal
eetlepel kokosolie = 67 kcal

In het totaal kom je daarmee op 837 kcal. Dat is dus 419 kcal per persoon. Een lichte kant-en-klare salade bij de supermarkt bevat in de regel nog meer kcal. En toch krijg je met deze Thaise groene curry met vis ontzettend veel vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen binnen! Dat niet alleen natuurlijk, het is ook gewoon verschrikkelijk lekker. 😀

NOTE: Over de pangasiusfilet wordt veel gesproken. Mijn tip; kies voor de pangasiusfilet met het Aquaculture Stewardship Council (ASC) keurmerk. Zie ook het artikel op foodlog.nl. Een verslag van Lourens Gengler die samen met een groep journalisten een kwekerij in Vietnam bezocht. Het is wel kweekvis en niet vers te krijgen. De “verse variant” is ontdooide vis. Is er betere vis te krijgen? Ja, lijngevangen wilde (witte) vis bijvoorbeeld. Die kun je ook in dit recept gebruiken.

Het Thaise groene curry met vis recept

Thaise groene curry met vis
Thaise groene curry met vis
Stemmen: 29
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise groene curry met vis
Thaise groene curry met vis
Stemmen: 29
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Kokosmelk moet je echt eerst goed schudden. Schud het blik met kokosmelk zo hard als je kunt. In het begin hoor je weinig en dan ineens hoor je de melk klotsen in het blik. Blijf dan nog even goed schudden zodat alle harde stukken kokos weer goed oplossen in het vocht.
 2. Snijd vervolgens de pangasiusfilet in stukken.
 3. Doe wat kokosolie in een wok samen met de 2 eetlepels groene curry. Verhit deze kort.
 4. Voeg vervolgens de stukken pangasiusfilet toe en roerbak deze ongeveer een minuut.
 5. Doe er de 400 gram Oosterse wokgroente bij. Hussel het geheel nogmaals door elkaar en roerbak dit nog 1-2 minuten.
 6. Voeg de 2 eetlepels vissaus, het sap van een halve limoen en de 200 ml kokosmelk toe.
 7. Hussel het geheel goed door elkaar en laat het gerecht op temperatuur komen.
 8. Voeg kort voor het opdienen de 250 gram taugé en de 7,5 gram basilicum blaadjes toe. Hussel het geheel nog een keer goed door elkaar.
 9. De taugé doe ik expres heel laat, op die manier blijft het lekker knapperig.
 10. Verdeel het gerecht over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

9 Commentaar

  1. Ik koos dit keer voor pangasius in het kader van variatie. Je kunt ook een andere witte vis gebruiken, zie ook de suggestie aan het einde van het stukje tekst onder het recept.

 1. Jammer, bij mij was het ook heel erg veel te nat. Inderdaad meer een soep te noemen. De vis was er door ‘kapot gekookt’, wat ik ook erg jammer vond. Tijdens de bereiding had ik het er al expres later aan toegevoegd. Ik had heerlijke kabeljauw genomen, maar daar was weinig meer van over.

  Mocht het gerecht nog in de herkansing gaan, dan ga ik het denk ik inderdaad eens proberen zonder de kokosmelk, maar met een avocado om het romig te maken!

 2. Tip voor het beter (en gezond) binden van de curry: gebruik een avocado. Veel minder ‘nat’ en heerlijk romig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *