Over het sweet chili limoen garnalen met bloemkoolrijst recept
Ooooh, deze sweet chili limoen garnalen met bloemkoolrijst is zó vet lekker! Deze is met stip binnengekomen in mijn persoonlijke top 10. 😍
Het is aan de andere kant ook weer niet zo verrassend dat dit gerecht zo lekker is. Ik heb een beetje “vals gespeeld”. Om mijn inspiratie een boost te geven heb ik twee Flavour Bibles aangeschaft. De eerste heet The Flavour Bible en de twee heet de The Vegetarian Flavour Bible, van onder andere Karen Page. Dit zijn geen kookboeken, maar echt smaak combinatie boeken. Er staan alleen maar ingrediënten vermeld en daarbij wordt aangegeven welke andere ingrediënten er lekker bij smaken.
Vandaag begon ik met als basis de zwarte bonen. The Vegetarian Flavour Bible geeft aan dat bijvoorbeeld avocado, koriander, maïs en limoensap erg goed passen bij zwarte bonen. Maar ook mango en quinoa. Nu had ik nog een mango liggen en koos ik dus voor de basis van zwarte bonen en mango. Koriander en rode ui werden ook genoemd, dus die zette ik ook op het lijstje. Toen was het even nadenken geblazen… wat ga ik er nog meer bij doen. Iets pikants werd ook genoemd, variërend van Jalapeño pepers tot aan chilipoeder.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Die quinoa bleef een beetje in mijn achterhoofd hangen, maar daar wilde ik niet voor gaan. Dan zou het gerecht uiteindelijk minder makkelijk passen binnen de kaders van het eetpatroon, dat achter elk recept op Supersnel Gezond schuilt. Bloemkoolrijst! Dat is het. Ideaal, want zo heb je ook weer 200 gram groenten extra per persoon te pakken. Nu nog iets van een uitgesproken smaakmaker.
Toen besloot ik toch maar om even van het vegetarische pad af te stappen en garnalen op het lijstje te zetten. Wel lekker pittig met een beetje een zoetje. Zo gezegd, zo gedaan.
Ben je benieuwd hoe lekker het is? Ik zou zeggen, maak hem snel en laat me even weten wat je er van vindt 👍.
Het sweet chili limoen garnalen met bloemkoolrijst recept
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 225 gram garnalen
- 1 theelepel honing
- 7,5 gram koriander
- 1/2 stuk limoen
- 1 stuk mango
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode ui
- 1 beetje zout
- 265 gram zwarte bonen
- Het gerecht bestaat uit 3 onderdelen: 1) bloemkoolrijst met de koriander en de limoen, 2) de zwarte bonen met de mango, ui koriander en limoen en 3) de garnalen met de sweet chili marinade.
- Doe de bloemkoolrijst in een grote kom. Voeg hier de helft van het limoensap en de helft van de koriander aan toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar en breng de bloemkoolrijst op smaak met wat zout. Zet de kom even apart.
- Spoel de zwarte bonen goed af en doe deze in een andere grote kom.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg deze toe aan de zwarte bonen.
- Snipper de rode uit en voeg de ui toe aan de zwarte bonen en de mango.
- Voeg de andere helft van de koriander en het limoensap toe en hussel het geheel goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met wat zout.
- Maak de marinade voor de garnalen door de olijfolie, honing en chilipoeder te mengen (wees voorzichtig met de hoeveelheid chili). Breng de marinade op smaak met wat zout.
- Zet een wok op het vuur en doe de marinade erin.
- Voeg de garnalen toe en wok de garnalen kort op hoog vuur, totdat ze mooi roze kleuren.
- Verdeel de bloemkoolrijst over de borden.
- Verdeel de zwarte bonen met de mango vervolgens over de borden.
- Garneer het geheel met de sweet chili garnalen.
- Klaar is je sweet chili limoen garnalen met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Deze klinkt zo lekker die staat morgen op het menu.
Zoals veel recepten van je.. klasse
Dankjewel voor het compliment! Altijd fijn zo’n berichtje 🙏👍🎉
Heerlijk gerecht, super met de mango. Dit is de tweede keer dat ik dit gemaakt hebt en het blijft verrassen.
Fijn te horen, dankjewel voor het leuke berichtje!
hoi,
Bloemkoolrijst zit in een link cirkeltje, recept?
mvrgr
ruud albert
Spanje
De bloemkoolrijst is, in Nederland, kant-en-klaar te koop in een supermarkt met groot assortiment. Het is echter ook gemakkelijk zelf te maken door een rauwe bloemkool, inclusief stronk, in grove stukken te snijden en deze met een keukenmachine fijn te hakken tot rijst. Het hulpstuk met een s-mesje is hiervoor geschikt. Zet het apparaat niet vol aan, maar hak de bloemkool “pulserend” tot rijst.