Biet banaan frambozen smoothie
Spread the love!

Over het biet banaan frambozen smoothie recept

Deze biet banaan frambozen smoothie is té simpel voor woorden, maar zó lekker! Zelfs al ben je niet dol op rode biet, die proef je namelijk (bijna) niet.

Smoothies blijven toch wel mijn favoriete ontbijt. Heel veel mensen hebben moeite om per dag de 250 gram groenten en 2 stuks fruit te eten. In de praktijk eet slechts 5% van de volwassenen minimaal 200 gram groenten en die ondergrens ligt inmiddels dus al op 250 gram. Van de jongeren haalt slechts 1% de 200 gram groenten per dag.

Met deze smoothie zit je per persoon al op 125 gram groente en 1 portie fruit. Je zit na je ontbijt dus direct al op de helft van de gestelde ondergrens. Hoe ideaal is dat? En het gaat zo makkelijk en daarbij is het ook nog eens lekker. Dat noem ik nog eens een win-winsituatie.

Neem je in de middag nog een salade en een stukje fruit tussendoor, dan zit je al snel op de 400 gram groenten en 2 stuks fruit. De meeste avondmaaltijden op deze website bevatten ook nog eens zo’n 300 gram groenten. Zo haal je die ondergrens op je sloffen. Sterker nog, bij elkaar opgeteld zit je dan op zo’n kilo groenten en fruit per dag 😳. SCORE! 😍

Het biet banaan frambozen smoothie recept

Biet banaan frambozen smoothie
Biet banaan frambozen smoothie
Stemmen: 71
Score: 3.31
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan frambozen smoothie
Biet banaan frambozen smoothie
Stemmen: 71
Score: 3.31
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de voorgekookte rode biet in de blender.
  2. Schil de banaan en voeg de banaan toe.
  3. Voeg de frambozen toe.
  4. Voeg het water toe en blend het geheel tot een egale smoothie.
  5. Klaar is de biet banaan frambozen smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *