Paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie
Spread the love!

Over de paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie

Dit is de dag dat ik de paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie bedenk en er ineens achter kom dat dit het eerste recept is met de citrus reticulata op deze site, ofwel de mandarijn.

Noem me raar, maar dit vind ik dus uitermate grappig. Laatst ben ik er namelijk achtergekomen dat je een kleine 500 verschillende ingrediënten nodig hebt om alle recepten op Supersnel Gezond te kunnen maken. Die teller is nu zojuist met 1 opgehoogd 🙂 .

Wat kan ik vertellen over de mandarijn? Het is een ideaal tussendoortje. Makkelijk mee te nemen, te schillen en te eten. Dit in tegenstelling tot zijn grote neef, de sinaasappel. En wie houdt er niet van een mandarijn?

Het is ook zeker een gezonde vrucht. De mandarijn zit boordevol met essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, vezels en andere plantstoffen. Wel iets minder dan in een sinaasappel, maar dat mag de pret niet drukken. Het is zeker een ideaal product voor in een gezonde groene smoothie.

Nog wat leuke feitjes. De sinaasappel is in Nederland de meest geïmporteerde fruitsoort. De mandarijn komt op de zesde plaats. Citrusfruit wordt per boot of vrachtauto naar Nederland geïmporteerd.

Nog wat leuke feitjes. De sinaasappel is in Nederland de meest geïmporteerde fruitsoort. De mandarijn komt op de zesde plaats. Citrusfruit wordt per boot of vrachtauto naar Nederland geïmporteerd en komt uit Spanje en Marokko, maar ook uit Egypte, Argentinië en Zuid Afrika.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie recept

Paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie
Paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie
Stemmen: 13
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie
Paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie
Stemmen: 13
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de paksoi in grove stukken en doe de paksoi in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze in twee stukken. Voeg de banaan toe aan de paksoi.
  3. Schil de mandarijn en controleer de partjes goed op pitten. Ik doe dit door de partjes in stukjes te snijden. Voeg de mandarijn vervolgens ook toe aan de paksoi en banaan.
  4. Voeg het kokoswater toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je paksoi banaan mandarijn kokoswater smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Deze smoothie had ik per ongeluk gemaakt ipv met de mango. Maar het wordt volgende keer die met de mango. Ik had geen mandarijn in huis, dus sinaasappel gedaan. Maar ik vind em lastig weg te werken. Het is niet vies, maar deze wordt geen favoriet haha. Maar dit is ook nog maar de eerste die ik gemaakt heb haha😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *