• Rauwe chocolade dessert

Het rauwe chocolade dessert bereiden

Rauwe chocolade dessert
Rauwe chocolade dessert
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rauwe chocolade dessert
Rauwe chocolade dessert
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Pel de banaan en doe deze in een hoge beker, bijvoorbeeld een maatbeker. Het doel is om straks het geheel met een staafmixer tot een mousse te pureren.
 2. Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit ook in de maatbeker.
 3. Schep hierbij de 30 gram rauwe cacaopoeder, een theelepel kaneel, de 3 eetlepels rijststroop en een eetlepel agave siroop. Schenk hierover de amandelmelk, de theelepel vanille extract en een eetlepel Amaretto.
 4. Blend vervolgens het geheel met een staafmixer. Let wel op dat je ook langs de wanden aan de onderkant ook alles goed meeneemt. Schenk het nog niet in de glaasjes. Het bovenste laagje kan ietsjes uitdrogen. Het is dus fijn om het geheel vlak voor het uitserveren nog even goed om te scheppen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het rauwe chocolade dessert

Het rauwe chocolade dessert is weer zo’n grapje wat je kunt uithalen. Het smaakt naar bananen-chocolade mousse en is op basis van avocado. De avocado zorgt weer voor de romige smaak en verder zit dit dessert weer bom vol vitamine en mineralen.

Het is wel belangrijk om exact dezelfde ingrediënten te gebruiken. Dit dessert heb ik meerdere malen klaargemaakt en iedere keer stap voor stap bereid. Hierdoor heb ik het effect leren kennen van elke fase en daardoor lijkt dit recept zo veel mogelijk op een echte chocolade mousse. Op het internet zie je vele recepten, maar dit is toch wel de beste al zeg ik het zelf.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Waar je natuurlijk wel in kunt variëren is de topping. Niet iedereen vindt geraspte sinaasappel lekker. Je kunt dan ook kiezen voor nootjes of kokos. Of misschien wel een toefje slagroom? Mag best 😉👍. Je houdt dan nog steeds een super lekker en gezond dessert over 👍.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Groene smoothie iPhone app

2 Comments

 1. Laura 20 december 2016 at 20:03 - Reply

  Hi Carlo, ik zie dat er geen voedingswaarde bij dit recept staan, ondanks dat ik wel ingelogd ben. Ik ben wel benieuwd, wil het misschien gebruiken voor het kerstmenu 🙂

  • Carlo 21 december 2016 at 12:27 - Reply

   Hi Laura, Klopt, die heb ik blijkbaar gemist. Ik heb het er zojuist bij gezet. Groetjes, Carlo

Leave A Comment