Rauwe chocolade dessert
Spread the love!

Over het rauwe chocolade dessert

Het rauwe chocolade dessert is weer zo’n grapje wat je kunt uithalen. Het smaakt naar bananen-chocolade mousse en is op basis van avocado. De avocado zorgt weer voor de romige smaak en verder zit dit dessert weer bom vol vitamine en mineralen.

Het is wel belangrijk om exact dezelfde ingrediënten te gebruiken. Dit dessert heb ik meerdere malen klaargemaakt en iedere keer stap voor stap bereid. Hierdoor heb ik het effect leren kennen van elke fase en daardoor lijkt dit recept zo veel mogelijk op een echte chocolade mousse. Op het internet zie je vele recepten, maar dit is toch wel de beste al zeg ik het zelf.

Waar je natuurlijk wel in kunt variëren is de topping. Niet iedereen vindt geraspte sinaasappel lekker. Je kunt dan ook kiezen voor nootjes of kokos. Of misschien wel een toefje slagroom? Mag best 😉👍. Je houdt dan nog steeds een super lekker en gezond dessert over 👍.

Het rauwe chocolade dessert bereiden

Rauwe chocolade dessert
Rauwe chocolade dessert
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rauwe chocolade dessert
Rauwe chocolade dessert
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de banaan en doe deze in een hoge beker, bijvoorbeeld een maatbeker. Het doel is om straks het geheel met een staafmixer tot een mousse te pureren.
  2. Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit ook in de maatbeker.
  3. Schep hierbij de 30 gram rauwe cacaopoeder, een theelepel kaneel, de 3 eetlepels rijststroop en een eetlepel agave siroop. Schenk hierover de amandelmelk, de theelepel vanille extract en een eetlepel Amaretto.
  4. Blend vervolgens het geheel met een staafmixer. Let wel op dat je ook langs de wanden aan de onderkant ook alles goed meeneemt. Schenk het nog niet in de glaasjes. Het bovenste laagje kan ietsjes uitdrogen. Het is dus fijn om het geheel vlak voor het uitserveren nog even goed om te scheppen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Hi Carlo, ik zie dat er geen voedingswaarde bij dit recept staan, ondanks dat ik wel ingelogd ben. Ik ben wel benieuwd, wil het misschien gebruiken voor het kerstmenu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *