Paella

Over de paella zonder rijst

Dit is natuurlijk geen echte paella. In paella wordt rijst gebruikt en dat heb ik hier vervangen door bloemkool. Daarnaast is dit een versneld recept. Op die manier past hij binnen het Alkaline eetpatroon dat achter Supersnel Gezond zit en binnen de extra regel dat alle recepten binnen 15 minuten te bereiden zijn. Dat maakt alle recepten supersnel en gezond :-). Logisch, toch?

De originele variant van paella kost je zo’n klein uurtje om te bereiden. Dat heeft vooral met het koken van de rijst te maken en het laten verdampen van de bouillon. Dit gebeurt op laag vuur en duurt daarom relatief lang.

Voor deze versie hoef je de rijst niet te koken omdat die wordt vervangen door fijn gehakte bloemkool. Ik gebruik ook een ingedikte versie van bouillon. Ik meng veel minder water met het bouillonblokje, zodat er nauwelijks water hoeft te verdampen.

De smaak verschilt door deze twee aanpassingen natuurlijk van een echte paella, maar het past nu wel binnen het Alkaline eetpatroon en het recept past daarnaast ook nog eens binnen de 15 minuten regel van Supersnel Gezond.

Je kunt er wel voor kiezen om de zeevruchten te vervangen door bijvoorbeeld chorizo. Of een combinatie van chorizo en stukjes kipfilet. Dat doen de Spanjaarden zelf ook met hun traditionele paella.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het paella zonder rijst recept

Paella
Paella zonder rijst
Stemmen: 18
Score: 4.28
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paella
Paella zonder rijst
Stemmen: 18
Score: 4.28
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook een beetje water in een waterkoker. Haal hier 50 ml water uit en doe dat in een glaasje. Voeg hier een bouillonblok aan toe, samen met een plukje saffraan. Roer het geheel even goed en breek het bouillonblokje in stukjes met een vork. Zet het even apart.
  2. Maak de rode peper schoon en hak deze fijn.
  3. Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.
  4. Zet een grote hapjespan op het vuur en fruit de rode peper samen met de knoflook een klein minuutje. Voeg vervolgens de gemengde zeevruchten toe. Bak deze kort aan en schenk er vervolgens de bouillon met saffraan overheen.
  5. Kook de vis zo’n 4-5 minuten in dit mengsel.
  6. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en doe deze bij de bloemkoolrijst
  7. Voeg dan de tomaten en bloemkoolrijst toe aan de zeevruchten. Hussel het geheel goed door elkaar en breng de tomaten en bloemkoolrijst op temperatuur.
  8. Hak ondertussen de peterselie en voeg deze toe aan de paella. Hussel de paella nog een keer goed door elkaar en serveer direct. Leg op elk bord een partje citroen, dan kun je naar wens wat citroensap toevoegen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

13 Commentaar

  1. Lekker met het warme weer. Gisteren (25/07/2018) gegeten. Ik had wel een ui meegefruit met het bakken de knoflook en peper en wat doperwten toegevoegd

    1. Goede keuzes, superlekker die extra smaken in het gerecht. Fijn te horen dat het in de smaak viel. Dankjewel voor het delen.

  2. Heb dit gerecht gemaakt voor vier personen. Had alles gewoon verdubbeld. Het was eigenlijk te pikant. De rode pepers kan die vervangen worden door iets anders. Voor de rest was het heerlijk

  3. Wat een lekker recept, wat ik zelf heb gedaan is de peper weggelaten omdat ik daar niet tegen kan maar daarintegen heb ik als extraatje kip toegevoegd.

  4. Mijn zoontje houdt niet zo van bloemkool, maar dit gerecht vond hij heerlijk. Wij hebben de peper niet gedaan omdat hij niet van scherp houdt. Dank je voor dit lekkere recept.

  5. Heerlijk recept, wij zijn gek van vis, dit recept is super en makkelijk
    te maken, net als meerder ander recepten !

  6. Hallo Carlo,

    Ik zie dat het bouillonblokje niet bij de lijst van ingrediënten staat. Gelukkig heb ik hem nog in huis :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *