Het paella zonder rijst recept

Paella
Paella zonder rijst
Stemmen: 16
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paella
Paella zonder rijst
Stemmen: 16
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook een beetje water in een waterkoker. Haal hier 50 ml water uit en doe dat in een glaasje. Voeg hier een bouillonblok aan toe, samen met een plukje saffraan. Roer het geheel even goed en breek het bouillonblokje in stukjes met een vork. Zet het even apart.
  2. Nu is de rijst van bloemkool aan de beurt. Een keukenmachine is wel heel erg handig hiervoor. Het kan ook zonder, maar de bloemkool tot rijst hakken met de hand duurt waarschijnlijk te lang om het gehele recept binnen 15 minuten te kunnen bereiden. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een ouderwetse rasp om de bloemkool tot rijst te maken. Werkt ook top!
  3. Snijd de roosjes van de bloemkool los van de steel. Doe kleine beetjes in een keuken machine en hak het kort, pulserend en voorzichtig tot grove kruimels. Als je het te lang in de keukenmachine doet wordt het te fijn en dat is niet de bedoeling. Zet de rijst van bloemkool even apart.
  4. Maak de rode peper schoon en hak deze fijn.
  5. Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.
  6. Zet een grote hapjespan op het vuur en fruit de rode peper samen met de knoflook een klein minuutje. Voeg vervolgens de gemengde zeevruchten toe. Bak deze kort aan en schenk er vervolgens de bouillon met saffraan overheen.
  7. Kook de vis zo’n 4-5 minuten in dit mengsel.
  8. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en doe deze bij de rijst van bloemkool.
  9. Voeg dan de tomaten en rijst van bloemkool toe aan de zeevruchten. Hussel het geheel goed door elkaar en breng de tomaten en bloemkool op temperatuur.
  10. Hak ondertussen de peterselie en voeg deze toe aan de paella. Hussel de paella nog een keer goed door elkaar en serveer direct. Leg op elk bord een partje citroen, dan kun je naar wens wat citroensap toevoegen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de paella zonder rijst

Dit is natuurlijk geen echte paella. In paella wordt rijst gebruikt en dat heb ik hier vervangen door bloemkool. Daarnaast is dit een versneld recept. Op die manier past hij binnen het Alkaline eetpatroon dat achter Supersnel Gezond zit en binnen de extra regel dat alle recepten binnen 15 minuten te bereiden zijn. Dat maakt alle recepten supersnel en gezond :-). Logisch, toch?

De originele variant van paella kost je zo’n klein uurtje om te bereiden. Dat heeft vooral met het koken van de rijst te maken en het laten verdampen van de bouillon. Dit gebeurt op laag vuur en duurt daarom relatief lang.

Voor deze versie hoef je de rijst niet te koken omdat die wordt vervangen door fijn gehakte bloemkool. Ik gebruik ook een ingedikte versie van bouillon. Ik meng veel minder water met het bouillonblokje, zodat er nauwelijks water hoeft te verdampen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De smaak verschilt door deze twee aanpassingen natuurlijk van een echte paella, maar het past nu wel binnen het Alkaline eetpatroon en het recept past daarnaast ook nog eens binnen de 15 minuten regel van Supersnel Gezond.

Je kunt er wel voor kiezen om de zeevruchten te vervangen door bijvoorbeeld chorizo. Of een combinatie van chorizo en stukjes kipfilet. Dat doen de Spanjaarden zelf ook met hun traditionele paella.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.