Ciaudedda Lucania
De Ciaudedda Lucania is een rijk bijgerecht, gemaakt van gestoofde uien, artisjokken, aardappelen en tuinbonen. Op smaak gebracht door de umami van spek.
De Ciaudedda Lucania is een rijk bijgerecht, gemaakt van gestoofde uien, artisjokken, aardappelen en tuinbonen. Op smaak gebracht door de umami van spek.
Deze Ierse lamsstoof met Guinness is de uitzondering op de regel. Eentje in de categorie: wel gezond, maar niet zo snel punt NL ;-).
Een rijkelijk gevulde vissoep. Origineel is bouillabaisse eigenlijk een visgerecht waarvan de soep slechts een bijproduct is die over de vis gegoten wordt.
Pwoahé, wat een smaakbom is deze kabeljauw casserole! De bereiding duurt 15 minuten en dan nog even een uurtje op het vuur. Maar het is het wachten waard!
Moules-frites, ook wel mosselen met friet genoemd, is een populair gerecht in België. Het wordt als het nationaal gerecht van België beschouwd.
Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond!
Mexiaanse rijst met bonen, dat ik hier de afgelopen jaren niet eerder aan heb gedacht. Supersimpel en supperlekker. Natuurlijk ook gezond, dus alles in één.
Polenta e funghi is Italiaans voor polenta en paddenstoelen. Polenta is gemalen maïsmeel. Dus dit gerecht is gewoon gemalen maïsmeel met paddenstoelen :-D.
Carlo Kool maakt gezonde keuzes simpel. Met ingrediënten uit de supermarkt staat elk gerecht binnen 15 minuten op tafel.