Snelle bouillabaisse
Spread the love!

Over het snelle bouillabaisse recept

Een rijkelijk gevulde vissoep. Origineel is bouillabaisse eigenlijk een visgerecht waarvan de soep slechts een bijproduct is die over de vis gegoten wordt. Dit is echter een recept voor een volwaardige soep.

AH VisfondOm deze bouillabaisse te maken, maak ik gebruik van de AH visfond. Ik ben fan van deze lijn, omdat de verschillende soorten fond goed op smaak zijn en relatief weinig zout bevatten. Deze bevat slechts 0,7 gram zout per 100 ml. In dit recept komt het dan uiteindelijk neer op 1,33 gram zout per persoon. Dat is ongeveer net zo veel als er in twee boterhammen met kaas zit. Dat is dus relatief gezien helemaal niet zo veel. Het advies is overigens om niet meer dan 6 gram zout per dag te nuttigen. Dat is dus prima haalbaar, zelfs al maak je deze bouillabaisse met de visfond.

Er zit ook wat toegevoegde suiker in. Per persoon komt dit uit op 1,9 gram suiker. Het advies is om bij voorkeur niet meer dan 25 gram toegevoegde suiker per dag te nuttigen. Ook dat is dus met gemak haalbaar, zelfs al maak je deze bouillabaisse met de visfond. En deze visfond, met dat kleine beetje suiker, zorgt er wel voor dat je ruim 300 gram groente en een portie vis oppeuzelt en dat het allemaal nog lekker is ook! Het doel heiligt het middel, gaat hier dus prima op.

Verder is het echt een calorie-arm gerecht. Ideaal voor een balansdag of als je jezelf later op de avond nog wilt verwennen met iets lekker voor bij de koffie bijvoorbeeld.

Afsluitend? Deze snelle bouillabaisse is zo gemaakt en superlekker. Kortom een topgerecht! Al zeg ik het zelf… 😉

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het snelle bouillabaisse recept

Snelle bouillabaisse
Snelle bouillabaisse
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een rijkelijk gevulde vissoep. Origineel is bouillabaisse eigenlijk een visgerecht waarvan de soep slechts een bijproduct is die over de vis gegoten wordt.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle bouillabaisse
Snelle bouillabaisse
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een rijkelijk gevulde vissoep. Origineel is bouillabaisse eigenlijk een visgerecht waarvan de soep slechts een bijproduct is die over de vis gegoten wordt.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snipper de ui.
 2. Snijd het wit van de prei in dunne ringen.
 3. Doe de olijfolie in een pan.
 4. Fruit de ui en de prei.
 5. Voeg de tijm toe.
 6. Blus het af met de tomatenblokjes met knoflook en de visfond.
 7. Breng het geheel aan de kook.
 8. Voeg de gemengde zeevruchten toe. Deze hoeven niet eerst ontdooit te worden.
 9. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het nog even 1-2 minuten koken.
 10. Hak ondertussen de peterselie fijn.
 11. Voeg de peterselie toe aan de bouillabaisse en houd een klein beetje achter om het gerecht mee te garneren.
 12. Verdeel de bouillabaisse over de kommen.
 13. Garneer met het restje peterselie.
 14. Klaar is de snelle bouillabaisse. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

 

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *