fbpx
  • Paarse zomersalade met roquefort

Het paarse zomersalade met roquefort recept

Paarse zomersalade met roquefort
Paarse zomersalade met roquefort
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paarse zomersalade met roquefort
Paarse zomersalade met roquefort
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 1 stuk appel
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk peer
  • 300 gram rode kool voorgesneden
  • 100 gram roquefort
  • 30 gram walnoten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de voorgesneden rode kool in een grote kom.
  2. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dikke luciferstokjes. Voeg de appel toe aan de rode kool.
  3. Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Voeg de peer toe aan de rode kool en de appel.
  4. Maak een egale dressing door de olijfolie, honing en baslamico-azijn te vermengen. Schenk de dressing over de rode kool, appel en peer.
  5. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel over de kommen.
  6. Garneer de salade met de roquefort door deze te verbrokkelen.
  7. Doe hetzelfde met de walnoten en klaar is de paarse zomersalade met roquefort. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het paarse zomersalade met roquefort recept

Deze paarse zomersalade met roquefort is zo lekker fris van smaak. Ideaal voor in de zomer of als je zelf het zonnetje in huis wilt halen.

Het gerecht is opgebouwd uit twee bewezen combinaties. Als basis de rode kool met appel en als tweede de combinatie peer, roquefort en walnoten. Die twee bewezen combinaties maken het gerecht onweerstaanbaar lekker! 🤩

De dressing van honing, olijfolie en balsamico-azijn maakt het helemaal af. Gebruik ook echt een beetje balsamico-azijn in deze dressing. Dat voegt net dat speciale smaakje toe wat de dressing zo verrassend lekker maakt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In dit gerecht kies ik heel bewust voor slechts 50 gram roquefort per persoon. Dat doe ik niet alleen vanwege de smaakbalans, maar ook omdat meer niet echt gezonder is. Roquefort is echt een volvette kaas. Het bevat relatief veel verzadigd vet. Nu is verzadigd vet niet per definitie slecht, maar alles waar ‘te’ voor staat…. Je weet het antwoord al wel, overal waar ‘te’ voor staat is ongezond. Sowieso is verzadigd vet geen essentiële voedingsstof, dus er is ook geen reden waarom je er veel van zou moeten nuttigen. Met die 50 gram roquefort per persoon zit je prima.

Nu we het toch over ‘alles met mate’ hebben, houd het ook echt bij een handje walnoten. Walnoten zijn supergezond, met mate. Strooi je ze in overmaat over deze salade, dan maak je al snel een caloriebom van deze salade. Voor de meesten is dat onhandig gezien de helft van de Nederlands overgewicht heeft. Dus ook calorieën kun je beter met mate nuttigen.

Heb je dan ook nog leuk nieuws? Ja, natuurlijk! Deze salade is mega lekker! Ook al heb ik er voor gezorgd dat alles met mate is 😄👍 . Enjoy! 😍

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Geef een reactie