Komkommer wakame salade met gerookte makreel

Over de komkommer wakame salade met gerookte makreel

Het komkommer wakame salade (zeewier salade) met gerookte makreel recept is een recept dat net te bereiden is binnen de 15 minuten, maar dan heb je ook wat!

Doordat je de oven nodig hebt en relatief veel moet snijden, is het wel een beetje doorwerken om het inderdaad binnen 15 minuten te kunnen bereiden. Het past precies.

Er zit ook wakame in deze salade. Dat is een zeewier salade. Zeewier is een krachtige bron van verschillende mineralen en vitamines. Wakame is één van de rijkste bronnen van calcium. Rijk aan vitamine B complex en de vitamines A, C en K. Hoge concentraties proteïne, ijzer, magnesium, jodium, natrium, chroom, zink, fosfor en kalium.

Het komkommer wakame salade met gerookte makreel recept

Komkommer wakame salade met gerookte makreel
Komkommer wakame salade met makreel
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer wakame salade met gerookte makreel
Komkommer wakame salade met makreel
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet direct de oven op de voorverwarm stand en 200 graden. Mijn combi magnetron doet er ongeveer 3 minuten over om voor te verwarmen. Voor dit recept is dat ideaal.
  2. Terwijl de oven voorverwarmt, snijd je de rode ui in stukjes. Doe ze direct in een bakje en schenk er flink wat sojasaus overheen. Mocht je nu veel tijd hebben, dan is het nog lekkerder om de rode ui langer te laten marineren.
  3. Pak een ovenschaal en giet hier een scheut olijfolie in. Vet de bodem goed in. Leg hierop de gerookte makreel. Als er nog een beetje huid aan de gerookte makreel zit, verwijder die dan eerst.
  4. Zodra de oven op temperatuur is schenk je de marinade over de gerookte makreel heen. Zet de makreel vervolgens 10 minuten lang in de oven.
  5. Nu heb je dus nog 10 minuten om de salade te bereiden. Snijd de komkommer en de winterwortel in dunne reepjes. Je kan hier wel in variëren. Je kunt beide ook met dunschiller tot dunne plakjes snijden.
  6. Dan kunnen we nu de dressing maken voor de salade. Doe de sesamolie, azijn, agave siroop en geraspte gember met een beetje zout in een kommetje. Klop deze dressing goed door elkaar. Schenk deze vervolgens over de salade en hussel de salade zo, dat de dressing goed verdeeld is over de komkommer en winterpeen.
  7. Verdeel de salade over twee borden. Leg de wakame (de zeewier salade) op een hoek van de borden.
  8. Als het goed is, is nu de makreel klaar. Schep deze voorzichtig uit de ovenschaal met wat uitjes op de makreel en leg deze bovenop de salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

12 Commentaar

  1. Een heerlijk recept! Ik heb hem iets aangepast: de marinade aangevuld met verse knoflook en een groen pepertje, limoensap ipv. azijn en honing ipv. agave siroop (had ik niet in huis 😉

  2. Maakt het nog uit of je gerookte of gestoomde makreel neemt? Ik vind zelf gestoomde makreel van de visboer lekkerder, hij is zachter van smaak.

    1. Gefermenteerde soja is al wel beter dan gewone soja. Aziaten nuttigen ook juist de gefermenteerde versies zoals bijvoorbeeld miso en tempé. Verder is de soja saus in dit recept niet het gezonde onderdeel. Soja werkt soms licht verzurend en soms base-vormend. Dat hangt van de samenstelling af. Echter alleen maar basisch eten is ook niet gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *