Het snelle Mexicaanse soep recept

Snelle Mexicaanse soep
Snelle Mexicaanse soep
Stemmen: 10
Score: 3.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle Mexicaanse soep
Snelle Mexicaanse soep
Stemmen: 10
Score: 3.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een eetlepel olijfolie in een kom en voeg de helft van de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe met een beetje zout. Roer dit goed door elkaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe aan de olijfolie met de kruiden. Schep de kipfilet net zo lang om totdat de marinade goed verdeeld is over de kip.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
  4. Zet een grote pan op het vuur (ikzelf gebruik een wok) roerbak de kip samen met de ui.
  5. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
  6. Zodra de kip bruin en de ui glazig geworden is, kun je de paprika samen met de kikkererwten toevoegen.
  7. Roerbak dit kort en voeg vervolgens de Tomato Frito toe met het water en de rest van de Jonnie Boer Picadillo kruiden.
  8. Breng het geheel aan de kook en serveer de soep vervolgens in grote kommen.
  9. Klaar is je snelle Mexicaanse tomatensoep. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het snelle Mexicaanse soep recept

Femke (een goede vriendin van mij) had een lekker recept gevonden van een Mexicaanse soep. Haar vraag was of hij ook #carloproof was. Dat was het recept niet, maar nu wel 😃 👍 .

Het originele recept was met chorizo en bevatte verhoudingsgewijs meer vlees en kikkererwten dan groenten. Dat kan natuurlijk niet op Supersnel Gezond 😉 .

Bewerkt vlees is niet zo gezond, dat probeer ik daarom ook zo veel mogelijk te vermijden. Je vindt bewerkt vlees best af en toe wel terug in mijn recepten, maar dit keer ging ik toch liever voor een alternatief. Vandaar dat ik voor kip heb gekozen.

Om te zorgen dat de verhouding tussen verzurende en base vormende producten goed is (zie het Alkaline eetpatroon), heb ik er ook voor gekozen om minder kikkererwten te gebruiken in deze Mexicaanse soep. Het resultaat is dat er nu meer tomaat, paprika en ui in zit (base vormend) dan al het andere (verzurend). Dus qua balans is het gerecht nu op orde. Nu alleen nog wat aan de smaak doen. Chorizo heeft namelijke een hele sterke smaak, dus er moet wel iets qua smaak gecompenseerd worden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Jonnie Boer Pi­ca­dil­lo kruidenmixEven mijn kruidenrekje induiken, stiekem al een beetje zoeken naar een kruidenmix van Jonnie Boer. Ik heb het al eerder aangegeven, ik ben fan van zijn kruidenmixen (onbetaalde fan, helaas… Dus meneer Boer, wanneer u dit leest… 😜 ). Maar goed, opzoek naar een van zijn kruidenmixen en ja hoor, gevonden! De Jon­nie Boer Pi­ca­dil­lo kruidenmix (zie het plaatje). Dat is een rijke specerijenmelange voor Latijns Amerikaanse gerechten. Die mix past perfect bij dit gerecht!

Zo gezegd, zo gedaan. Nu weet je ook hoe deze snelle Mexicaanse soep is ontstaan.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.