Broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen

Over het broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen recept

Deze broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen is weer zo’n simpel en snel te bereiden gerecht. Gezond, maar natuurlijk ook superlekker, ook belangrijk!

En zo gemakkelijk is het dus om de ondergrens van 250 gram groenten per dag te halen. In deze stamppot zit alleen al 400 gram per persoon aan broccoli en pastinaak.

Volwassenen krijgen het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Voor de 250 gram tellen de groente zoals je het eet, dus bijvoorbeeld rauw of gekookt.

Tips voor groente:

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

  • Je kunt je dagelijkse porties groente makkelijk spreiden over de dag. Denk aan reepjes paprika of plakjes komkommer op brood, snacktomaatjes of wortels onderweg, een salade bij de lunch, restjes groente door je omelet en natuurlijk gewoon bij het avondeten.
  • Groente kun je op vele manieren klaarmaken: rauw, koken, stomen, bakken, wokken, grillen, pureren. Zo maak je groente eten nog gevarieerder.
  • Duurzame keuzes het hele jaar rond zijn bijvoorbeeld: bleekselderij, bloemkool, broccoli, ijsbergsla, prei, rode biet, rode kool, spruit, tomaat, ui, wortel en witlof.

En verder is het vooral een erg lekker gerecht. Dat is ook belangrijk natuurlijk! 😉

Het broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen recept

Broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen
Broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen
Stemmen: 39
Score: 3.92
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen
Broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen
Stemmen: 39
Score: 3.92
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een laagje water in een grote pan en zet deze op het vuur.
  2. Schil de pastinaak en snijd deze in dunne halve plakken.
  3. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de steel in blokjes.
  4. Doe de pastinaak en de broccoli in de pan en doe de deksel op de pan. Kook dit ongeveer 12 minuten.
  5. Snipper het uitje.
  6. Hak de knoflook fijn.
  7. Doe een eetlepel boter in een braadpan en zet deze op het vuur.
  8. Voeg de run­der ge­hakt­bal­le­tjes toe samen met de ui en knoflook. Braad deze in zo'n 10 minuten gaar.
  9. Giet de pastinaak en broccoli af. Voeg wat zout en wat peper toe.
  10. Stamp dit tot een mooie broccoli-pastinaakstamppot.
  11. Verdeel de broccoli-pastinaakstamppot over de borden en schep de run­der ge­hakt­bal­le­tjes, met de ui en knoflook, bovenop.
  12. Klaar is je broccoli-pastinaakstamppot met gehaktballen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Soortgelijke Berichten

12 Commentaar

  1. Een heerlijk recept. Ik voegde aan de stamppot nog extra gebakken ui met chilipoeder en rauwe stukjes puntpaprika toe. We hebben gesmuld.

  2. Ik heb het recept bij het gebrek aan pastinaak (niet het seizoen) met bataat gemaakt. Qua voedingswaarde schelen ze niet zoveel zag ik. Is dit nou een slimme keuze of sla ik de plank hiermee mis?
    Ik heb het gehakt geruld en lekker door de stampot geroerd. Het was in ieder geval een erg lekker potje geworden. Nu hopen dat het ook nog supersnelgezond was 😅

    1. Een prima alternatief! Pastinaak bevat wel iets meer vezels bijvoorbeeld, dan een bataat, maar bataat bevat ook allerlei gezonde voedingsmiddelen. En ook heel belangrijk, je nuttigt nog steeds lekker wat groente en het was nog lekker ook! 😉👍

  3. Hoi Carlo,

    Als ik de pastinaak (saai, net als de zoete aardappel niets aan) vervang voor aardappel en dan in plaats van de gehaktballen iets vegetarisch gebruik (wij zijn dol op de vegetarische notenballetjes van de Jumbo) dan zit ik weer goed voor wat betreft de Alkaline Combinatie Tip toch? (Combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten).

    Ik denk van wel, maar ik twijfel er altijd een beetje over! 🙂

    1. Hoi Marjanne,

      Het is een top wisseltruc :-). Het is qua zuur-base nog steeds in balans en het voldoet inderdaad ook aan de aanvullende tip (niet wetenschappelijk bewezen, maar sommigen hebben er baad bij) om geen proteinerijk voedsel met zetmeelrijke koolhydraten te combineren.

      Het zal vast en zeker ook lekker geweest zijn!

      Groetjes,

      Carlo

  4. Hallo Carlo,

    Ik heb gisteren deze recept gemaakt. Ik had haast dus heb ik i.p.v. gehaktballen, witvis gebakken.
    Maar eerlijk gezegd ik vond het niet lekker. Misschien moet ik wennen aan Nederlandse eten of het is echt niets voor mij. Ik heb het wel opgegeten.

    Verder wil ik benadrukken, dat ik met u communiceer en niet met andere leden van u, dus adviezen van derden neem ik niet in acht. ( verwijs naar Michel)

    Met vriendelijke groet,
    Sheira

    1. Hi Sheira,

      Het recept zou ikzelf ook niet zo snel met witvis maken. Verder verschillen smaken natuurlijk. Vrienden van mij maken dit bijvoorbeeld met regelmaat, omdat ze het zó lekker vinden. Ikzelf heb weer andere favorieten. Dat is allemaal goed natuurlijk.

      Misschien kun je het nog een keertje maken met de gehaktballen of gewoon weer iets anders kiezen wat je lekker lijkt. Er zijn gelukkig genoeg recepten 🙂 .

      Met gezonde groeten,

      Carlo

    1. Het gerecht bevat 34,3 gram koolhydraten. Of dat veel is hangt af van wat je de rest van de dag eet en wat je doel is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *